El col·legi Claret amb el Dia de la Pau

Els alumnes van elaborar els seus propis compromisos de pau

Amb motiu de la celebració del Dia de la Pau, el col·legi Claret de Xàtiva s’ha posat mans a la feina i ha volgut que tots els seus alumnes, durant una setmana, reflexionen, resen i es comprometen per la pau. Un dels pilars de la campanya ha sigut la celebració, divendres passat, amb els 1.100 alumnes i tota la comunitat educativa en l’entrada del col·legi, però, igual o més important ha sigut la conscienciació durant la setmana prèvia.

Teoria i pràctica. D’una banda, en les tutories, des dels més xicotets als més majors, han conegut els països on segueixen havent-hi conflictes bèl·lics, la persecució de molts cristians per causa de religió i els diferents tipus de violència en la societat. Després, a nivell pràctic, es van manifestar públicament en favor de la pau creant eixa paraula en figures humanes en cada curs del col·legi.

A més, van elaborar els seus propis compromisos de pau, uns compromisos pràctics, de les seues pròpies vides, per a deixar clar que creuen en la pau i que canviar el món és possible. Amb un miler de pos-its amb tots els compromisos, dia a dia van ser confeccionant una gran coloma de la pau que va presidir el vestíbul del centre durant tota la setmana i que en la celebració s’ha va penjar en l’entrada. Una celebració molt animada on tots els alumnes van alçar les seues colomes de la pau i amb els alumnes de secundària amenitzant els cants amb les seues flautes, tocant, entre altres composicions, “Hallelujah” de Leonard Cohen i “El món seria més feliç”.

Amb el treball d’aquests dies, es plasma el propòsit del col·legi Claret de la seua “aposta clara” per la formació integral de l’alumnat tant en el seu vessant acadèmic, com en la personal i humana, “aspirant a educar als xiquets i joves perquè tinguen un projecte de vida i el propòsit de ser protagonistes de la transformació del món en el qual vivim”.