El col·lectiu d’Esquerra Unida Xàtiva presenta el seu espai feminista

Es crea un grup de treball per defensar la igualtat de gènere i lluitar contra la violència masclista

El col·lectiu d’Esquerra Unida Xàtiva ha constituït el seu Espai Feminista mitjançant el qual es posaran en marxa accions que sensibilitzen sobre la discriminació per raó de gènere i la igualtat entre dones i homes.

Amb aquest grup es posa de manifest la necessitat de mantenir i enfortir les polítiques en matèria de dona i igualtat “que per l’antic Equip de Govern han estat inexistents en els darrers anys provocant, amb la seua carència, no sols desigualtat sinó també molts patiments i dolors”, afirmen des d’EU.

Entre les primeres accions d’este grup ha estat l’organització d’un taller de sensibilització i formació sobre conceptes bàsics del feminisme i model de societat que anirà dirigit especialment a militants d’Esquerra Unida de La Costera i que es celebrarà el proper dissabte 17 d’octubre.

Tanmateix, davant el degoteig d’assassinats de dones a mans d’homes i adreçat a la ciutadania en general, el col·lectiu ha organitzat una Conferència sobre la violència de gènere. La data prevista és el divendres 30 d’octubre a la Casa de Cultura de Xàtiva i la ponent serà la Coordinadora de Dona d’EUPV Mati Escrivà i la Fiscal especialista en violència de gènere, Susana Gisbert.

Aquest Espai Feminista s’ha adherit també i participarà a la mobilització del proper 7 de novembre a Madrid, convocatòria estatal que ha sigut assumida pel col·lectiu Xateba i patrocinat per la Regidoria de la Dona de l’Ajuntament que posarà autobusos al servei de tota la ciutadania que vullga anar. Es tracta doncs de mostrar el rebuig a la violència masclista i exigir des dels poder públics les mesures necessàries per a la seua erradicació.

L’espai feminista també ha participat recentment en el debat sobre els nous estatuts del Consell Municipal de la Dona, formant part del mateix en la seua nova etapa i manifestant-se obert a participar en tots els àmbits de la vida social de la ciutat.