El Club Bàdminton Xàtiva -València, Terra i Mar- competirà de nou la pròxima temporada en la màxima categoria nacional

cbx2009-2010-56-de-56
Després de la seua victòria davant del C.B. Veleta per 6-1, el Club Bàdminton Xàtiva -València, Terra i Mar- competirà de nou la pròxima temporada en la màxima categoria nacional
David Cervelló / Bárbara Salinas i David Siles subcampions en mixtos Sub-15 i individual Sub-17, en 10a Prova del Circuit Nacional Sub-15 / Sub-17 de Fuenlabrada

Dissabte passat 20 de febrer en el Pavelló Municipal (Carretera Lluís Alcanyís) a les 19:00 h., el Club Bàdminton Xàtiva -València, Terra i Mar- es va enfrontar en partit de tornada, al C.B. Veleta en els Play-Off de permanència. Este era per al club xativí el partit clau de la temporada perquè si feia bo el resultat aconseguit en l’encontre d’anada, en el que va véncer 3-4, asseguraria així la seua permanència en la Lliga Nacional de Clubs Divisió d’Honor per a la pròxima temporada.
El club xativí que va estar animat en tot moment pels aficionats es va imposar amb claredat al C.B. Veleta per un contundent 6-1, els assistents van gaudir d’una emocionant exhibició del millor bàdminton i van poder compartir amb els jugadors la ja classificació definitiva per a la pròxima temporada en la màxima categoria Nacional, on de nou el club xativí passejara per tota la geografia nacional el nom de la seua ciutat, Xàtiva, i de la marca -València, Terra i Mar- de la Diputació de València.
En el dobles mixtos Ana Ferrer / Javier Cardós, en un esplendit parit, s’imposaven en dos sets davant de Zsazsa Kovacs / Nathan D. Cruz per 21/13 – 21/13. En el dobles masculí, Javier Cardós / Luís Siles s’imposaven també en dos sets davant de la parella andalusa Alejandro Toro / José F. Membrive per 21/14 – 21/19; i en dobles femení Inma Aparicio / Sandra Chirlaque també s’imposaven en dos sets, 23/13 – 21/16, davant de Mª Mar Soriano / Manuela Díaz. S’aconseguia un parcial de 3-0 i tant els aficionats com jugadors feien visible la seua alegria perquè només un punt més era necessari per a assegurar la victòria.
En l’individual masculí dos Jorge Alcazar queia en dos sets davant de Nathan D. Cruz per 10/25 – 5/21, i en l’individual femení dos Ana Ferrer en un dur i intens partit a dos sets aconseguia el punt definitiu a l’imposar-se a Manuela Díaz per 21/19 – 21/18.
Finalment i per a goig de tots els assistents en individual masculí un Luís Siles vencia en dos sets a Víctor Martín per 21/12 – 21/12, i Sandra Chirlaque també aconseguia la victòria davant de Zsazsa Kovacs en dos sets per 21/5 – 21/18; s’aconseguia així el resultat final de 6-1.
Pel que fa a la resta dels esdeveniments esportius d’este passat cap de setmana, cal destacar l’excel·lent classificació obtinguda en la 10a Prova del Circuit Nacional Sub-15 i Sub-17 disputada en Fuenlabrada (Madrid) entre els dies 20 i 21, classificatòria per al Rànquing Nacional i per als Campionats d’Espanya de les categories. David Siles es va proclamar subcampió en individual masculí i Cristian Vera va ser tercer al perdre en semifinals davant el que finalment seria campió, Rofe Matthew, per 21/17 i 21/14. En Sub-15, Bárbara Salinas i David Cervelló van obtindre un excel·lent segon lloc proclamant-se subcampions, David Cervelló va arribar a octaus de final en l’individual masculí, i Anna Feliu / Inés Sánchez, Xàtiva / Alacant, van arribar a quarts de final en el dobles femení.
També el dissabte dia 20, es va disputar en el Pavelló Municipal de Xàbia la 4a i última Jornada del Rànquing Autonòmic dels XXVIII Jocs Escolars Sub-15, en la modalitat de dobles i mixtos.
Al finalitzar la competició, D. José Francisco Erdes, Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Xàbia, i D. Phillip Gauron, President del Club Xàbia, van fer entrega dels trofeus als vencedors del Rànquing.
Pel que fa a la participació xativina cal destacar: en individual masculí José Manuel Ferre va ser subcampió i Raúl Martínez semifinalista, en individual femení Nerea Alventosa també era subcampiona i en dobles masculí van ser semifinalistes la parella José Manuel Ferre / Guillem Clar.
En l’agenda esportiva d’este pròxim cap de setmana cal assenyalar el dissabte dia 27 la 3a Jornada Provincials dels XXVIII Jocs Escolars Sub-13 que a València es disputarà en el Pavelló Municipal de Xàtiva (Carretera Alzira); i el diumenge dia 28 el Campionat Autonòmic de la Categoria Sub-19 que es disputarà en el Centre de Tecnificació d’Alacant.