El cicle de conferències ‘Els premis Nobel de l’any 2009’ comença demà a València

Diversos ponents explicaran qui són els guardonats de l’any passat i els motius que els han fet guanyar el premi que atorga l’Acadèmia Sueca

Durant els mesos de gener i febrer, l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (carrer de Sant Ferran, 12, de València) acollirà el cicle de conferències «Els premis Nobel de l’any 2009», en què diversos ponents explicaran qui són els premiats i els motius que els han fet guanyar el premi que atorga l’Acadèmia Sueca. El cicle comença demà, dimecres 13 de gener, a les set del vespre, amb una conferència sobre el Premi Nobel de Química concedit a Venkatraman Ramakrishnan, Thomas A. Steitz, Ada E. Yonath. L’encarregat de pronunciar aquesta ponència, titulada «La cursa cap a l’estructura atòmica del ribosoma», serà Ignasi Fita, de l’Institut de Recerca Biomèdica del Parc Científic de Barcelona (Universitat de Barcelona). El cicle està organitzat per la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i l’Institut d’Estudis Catalans (IEC).

La propera conferència, que se celebrarà el dimecres 20 de gener, serà sobre el Premi Nobel de Fisiologia o Medicina, concedit a Elizabeth H. Blackburn, Carol W. Greider i Jack W. Szostak. La sessió del dimecres 27 de gener tractarà sobre el Premi Nobel de Física, concedit a Charles K. Kao, Willard S. Boyle i George E. Smith, i la del dilluns 1 de febrer versarà sobre el Premi Nobel de Literatura, atorgat Herta Müller. El cicle «Els premis Nobel de l’any 2009» clourà el dimecres 3 de febrer, amb una conferència sobre el Premi Nobel d’Economia, que van obtenir ex aequo Elinor Ostrom i Oliver E. Williamson.