El Centre Ocupacional La Costera organitza una ruta senderista

500 persones participaran en l’excursió el pròxim dimecres

El Centre Ocupacional La Costera de Xàtiva i la Coordinadora de Centres Ocupacionals, COPAVA, organitzen per al pròxim dimecres una ruta senderista per a persones amb discapacitat intel·lectual entre La Torre i Lloc Nou d’En Fenollet.

Al llarg del curs es faran tres rutes, de les quals la primera és la que organitza el centre de Xàtiva. Està prevista una participació de més de 500 persones amb discapacitat intel·lectual que faran el recorregut des de la localitat de La Torre fins Lloc Nou, recorrent els camins rurals que uneixen els dos pobles. Centres de València, Castelló de la Ribera, Utiel, Requena, Rocafort, Ontinyent, Carcaixent, Alzira, Xirivella, Ontinyent, Potries, Gandia, Godella…. participaran en aquesta ruta.

A més de fer esport i mostrar racons de la nostra geografia també té una altra finalitat, la d’ensenyar a la societat que col·lectius com les persones amb algun tipus de discapacitat també fan esport d’una manera normalitzada i integrada.

La ruta estarà dividida en tres nivells, una que anirà fins a Lloc Nou i tornarà a La Torre, i dos més que es faran al voltant de La Torre per a aquelles persones amb una major dificultat de mobilitat. Des del centre ocupacional es vol agrair als Ajuntaments de La Torre i de Lloc Nou “les facilitats que han donat per poder realitzar aquesta activitat i que al final es puga portar a terme i també a l’institut Dr Simarro de Xàtiva per l’aportació de voluntaris a la ruta”.

L’eixida està prevista a les 11 del matí des de la rotonda que està a l’entrada de La Torre, i a mesura que vagen arribant els centres aniran eixint cadascú a la ruta del seu nivell. L’hora de tornada es calcula que serà al voltant de les 13.30 hores per a dinar tots junts de pícnic. “Fer esport d’una manera integrada és un dels objectius que el centre ocupacional està tenint molt en compte a l’hora de plantejar qualsevol activitat que portem a terme”, remarquen.