El Centre Ocupacional La Costera celebra una ruta a Bellús

Van participar més de 700 persones de 31 centres de la província

El centre ocupacional La Costera i la coordinadora de centres ocupacionals (COPAVA) aconseguiren reunir el passat dimecres un total de 715 persones en una ruta a Bellús que tenia en el seu trajecte més llarg 11.400 metres. Cadascú dels participants optà per una ruta més llarga o més curta en funció de les seues limitacions, però tots aconseguiren donar-li un caràcter festiu i en certa manera reivindicatiu a l’activitat. Festiu per poder-se ajuntar tots junts en una activitat com aquesta i reivindicatiu per donar a conéixer que les persones amb discapacitat també són un col·lectiu actiu i que tenen molta capacitat per fer moltes coses, i una d’elles una ruta per a 700 persones per un paratge com és l’estret de les aigües de Bellús.

Centres de València, Castelló de la Ribera, Utiel, Requena, Rocafort, Ontinyent, Carcaixent, Alzira, Xirivella, Ontinyent, Godella, Carcaixent, Villar del Arzobispo, La Torre, Xirivella, Torrent, Manises.... participaren en aquest esdeveniment. Es donaren cita un total de 31 centres de tota la província de València, on va estar present l’alcaldessa de Bellús per a donar la benvinguda al poble a tots els participants.

Des del centre es vol agrair a tots els que ajudaren a portar a terme aquesta iniciativa, sobretot als alumnes del IES Dr Simarro que en la figura de la seua Vicedirectora Ana Alpiste ajudaren als usuaris del CO La Costera per poder realitzar tots els quilòmetres. “Amb gent com Ana o Magda i tots els seus alumnes és fàcil proposar rutes com aquestes, gràcies a gent com ells i tots els voluntaris de la ruta nosaltres com a centre podem fer aquestes coses, i per suposat als ciclistes que en tot moment controlaren tot el trajecte. Estem satisfets del resultat de l’activitat i de la resposta de l’Ajuntament de Bellús que en tot moment s’ha mostrat predisposat per a qualsevol cosa”, comentava la directora del Centre Ocupacional La Costera, Amor Amorós. Aquesta és la primera de tres rutes que la Coordinadora organitza al llarg del curs, la pròxima serà a la rodalia de València i la tercera a Utiel.