El Centre Cultural Caixa Ontinyent complix tres anys en funcionament

Amb 556 activitats, la participació de 205 col·lectius diferents i més de 80.000 assistents

El 19 d’abril del 2010 es posava en funcionament el Centre Cultural Caixa Ontinyent, que va ser implantat per la seua obra social com a emblema del 125 aniversari de l’entitat. Demà complirà, per tant, el seu tercer aniversari, amb un ampli bagatge d’actes i activitats que el confirmen com a centre de referència tant a Ontinyent com en la comarca de la Vall d’Albaida. Tot un referent cultural, però també social perquè el Centre Cultural Caixa Ontinyent ha estat obert a iniciatives de col·lectius molt diversos.

En estos tres anys, el Centre ha acollit 46 exposicions, 88 conferències i xarrades, 55 projeccions, 46 concerts, 75 cursos de formació, 51 jornades i convencions, 36 reunions de diversa índole i 159 activitats internes de la pròpia caixa, en l’organització del qual han participat 205 col·lectius diferents i als que han assistit més de 80.000 persones.

La seua ubicació en el carrer Major d’Ontinyent ha contribuït, a més, a revitalitzar esta zona de la ciutat.

Coral Polifònica Caixa Ontinyent

El Centre Cultural també ha impulsat el naixement i és la seu de la Coral Polifònica Caixa Ontinyent, composta majoritàriament per empleats de la pròpia caixa, que assagen tots els dijous a la nit. La direcció de la Coral està a càrrec de dos prestigiosos músics i compositors, també empleats de la caixa, com Francesc Tortosa i José Mª Bru.

Pròximes activitats

El Centre Cultural Caixa Ontinyent continua amb la seua activitat, mostrant precisament eixe dinamisme i eixa versatilitat que el caracteritza. Per a les pròximes setmanes està prevista la celebració d’onze activitats: dos jornades, un acte intern, quatre exposicions, dos conferències, una presentació i una projecció.

Agenda:

Entre el 19 i 20 d’abril se celebraran les jornades “Noves oportunitats per al desenvolupament local” organitzades per Fira Vila, Eines per a créixer i Muntis.

El divendres 19, a 19:30 hores, tindrà lloc la xarrada “Fires ciutadanes: experiències que naixen de la base” i el dissabte 20, a les 18:30 hores, la xarrada “Cooperar com a via per al creixement sostenible”.

Fins al 28 d’abril, exposició “La paleta encendida”, una mostra de pintures d’artistes de l’Associació Font d’Art d’Ontinyent.

Del 25 d’abril al 5 de maig, exposició “Petjades” a càrrec dels alumnes del Col·legi d’Educació Especial d’Ontinyent amb motiu del 25 aniversari del col·legi.

El dijous 25 d’abril, a les 19:00 hores, conferència “El mundo quántico” a càrrec d’Armando Pérez, professor del departament de Física Teòrica. Activitat inclosa en el programa Unimajors.

El dissabte 27 d’abril, a les 18:00 hores, pregó i presentació de la reina de festes i dames per al 2014 de la Asociación Cultural Andaluza.
El dilluns 29 d’abril, a les 19:30 hores, xarrada a càrrec d’Arcadi Oliveres, “l’economia actual exigeix cooperació” organitzada pel Consell de Cooperació i solidaritat de l’Ajuntament d’Ontinyent.

El divendres 3 de maig, projecció del documental “El hilo rojo” organitzada per Esquerra Unida d’Ontinyent.
Del 3 al 26 de maig, exposició “La pintura a les col·lecions particulars a Ontinyent”, organitzada per La nostra Terra.

De l’11 al 26 de maig, exposició de fotografies de l’ambaixada de la Comparsa Moros Espayols d’Ontinyent.
El divendres 17 de maig, acte de graduació dels estudiants del Campus Universitari d’Ontinyent.