El Centre Cultural Caixa Ontinyent acull una mostra de relíquies de Buda

Una exposició que, a Espanya, només podrà visitar-se a Ontinyent durant este cap de setmana
El Centre Cultural Caixa Ontinyent acollirà esta setmana l’exposició de les relíquies de Buda, una mostra que està donant la volta al món i que a Espanya únicament podrà visitar-se a Ontinyent.
L’exposició està promoguda pel Centre Budista Tekchen Chöeling d’Ontinyent, en l’opinió del qual “serà una oportunitat única per a contemplar estes relíquies que van ser trobades entre les cendres de la cremació de grans mestres Budistes”. I afigen: “els Budistes creuen que les relíquies encarnen les qualitats espirituals de compassió i saviesa dels mestres i que han sigut deliberadament produïdes per aquells perquè molta gent puga compartir les seues benediccions”.
De fet, durant els dies de l’exposició els visitants tindran l’oportunitat de participar en cerimònies de benedicció durant els quals “les relíquies seran recolzades suaument sobre la coroneta del cap dels presents com una benedicció personal”. A més, tant el divendres com el dissabte, en horari d’11:00 a 13:00 hores, es realitzaran benediccions de mascotes.
Esta exposició forma part d’una gira mundial que té per objectiu “el desenrotllament de la pau mundial, la interrelació entre les diverses religions i eliminar l’energia negativa de recessió que estem vivint actualment”.
La inauguració de la mostra tindrà lloc el divendres a les 19:00 hores i podrà visitar-se fins a les 21:00 h. El dissabte, l’horari serà d’11:00 a 21:00 hores, ininterrompudament; i el diumenge, d’11:00 a 19:00 hores, també de forma contínua.
El Centre Cultural Caixa Ontinyent mostra, amb iniciatives com esta, el seu gran dinamisme i aposta per la multiculturalitat. De fet, en 2012, el Centre ha acollit ja 173 activitats entre conferències, xarrades, exposicions, projeccions, concerts, cursos de formació, tallers, jornades de treball, etcètera, en els que han participat 51 col·lectius i als que han assistit 15.172 persones.