El Centre Cultural Caixa Ontinyent acull les exposicions del 6é Aplec de Gegants i Cabets

Els xiquets que visiten l’exposició rebran com a obsequi una carassa diferent cada dia

El Centre Cultural Caixa Ontinyent acull, des de divendres passat i fins al pròxim 26 d’octubre, les exposicions del 6é Aplec de Gegants i Cabets d’Ontinyent, que en el primer cap de setmana han rebut la visita de prop de 1.000 persones.

Una de les exposicions és “Mirada a dins dels Aplecs” de Vicent Beneito, qui oferix una visió diferent dels cinc aplecs anteriors, amb personatges il·lustrats que cobren vida dins de la realitat de fotografies de diversos autors: Alvaro Juan, Carles Pascual, Emma Montés, Inma Ibáñez, Llúcia Sanchis, Pep Alfonso, Rafel Sanchis, Santi Sais, Sergio Pomar i Vicent Guerola.
L’altra exposició es titula “Caixons de memòria II” de Jordi Martínez i Manuel Díaz, que pretén reviure els records de la infància al voltant del màgic món dels Gegants i Cabets, utilitzant a més poemes de Josep Sanchis.
Al llarg dels dies de l’exposició, s’obsequiarà a tots els xiquets que la visiten amb una carassa dels Gegants i Cabets, una diferent cada dia.

Agenda d’activitats
El Centre té previst a més diverses activitats per a esta setmana:

  • Dimecres 15 d’octubre, a les 19:30 hores, conferència “Solidaritat en temps de crisi”, a càrrec de Carles Xavier López Benedí, President de la Coordinadora Valenciana d’ONGD (CVONGD), President de la Botiga de tot el món (ONGD de Comerç Justo), a més de tècnic de gestió cultural en la Universitat de València i doctorat en Pedagogia. Entrada lliure.
  • Dijous 16 d’octubre, a les 19:30 hores, presentació del conte “La Comandita Màgica contra l’epidemia dels ulls quadrats”, una història ambientada a Ontinyent que compta amb protagonistes com Jacobo, els Gegants i Cabets i la Comandita màgica. Entrada lliure.
  • Divendres 17 d’octubre, “I Jornada de naixement i lactància” organitzada per la comissió de lactància del departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, Cohunala, amb l’objectiu de continuar amb l’actualització dels professionals sanitaris relacionats amb la pràctica obstètrica i de pediatria. Activitat amb inscripció.
  • Dissabte 18 d’octubre a les 18:00 hores, teatre “Som iguals, som diferents” a càrrec de la comissió de festes del CEIP Bonavista d’Ontinyent, i una de les activitats del 6é Aplec de Gegants i Cabets. Es realitzarà una segona sessió el 25 d’octubre a les 12:00 hores. Entrada lliure.

Cal destacar el dinamisme del Centre Cultural Caixa Ontinyent, que en el que portem d’any ha acollit 94 activitats en les quals han participat 53 col·lectius diferents, i a les que han assistit més de 14.000 persones.