El Centre Cultural Caixa Ontinyent acull la presentació de “LLançadora”

Un vehicle que participa en la competició internacional “Shell Eco Marathon”

És un projecte innovador, de l’Institut Jaume I amb el patrocini de l’obra social de Caixa Ontinyent, per a la construcció d’un vehicle de competició en la internacional “Shell Eco Marathon”.

El projecte conjuga formació, investigació, esport i aplicació de tecnologies dirigides al desenrotllament sostenible.

El Centre Cultural Caixa Ontinyent ha acollit este matí la presentació de “LLançadora”, un projecte educatiu de l’Institut Jaume I d’Ontinyent, pel que ha construït un vehicle que participa en la competició internacional “Shell Eco Marathon”, amb l’objectiu d’obtindre el millor rendiment en velocitat i recorregut sobre consum de combustible, és a dir, contribuir a un desenrotllament més sostenible per mitjà de la investigació i aplicació de noves tecnologies.

El projecte està patrocinat principalment per l’Obra Social de Caixa Ontinyent, i conta també amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent, de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, i d’empreses privades com Suministros Navarro, Automóviles La Vall, Tacome i Radikal Bike.

En l’acte de presentació han estat presents, entre altres, el Director de l’Institut, Francisco Ivars, el Responsable del projecte, Manuel Gramage, el President de Caixa Ontinyent, Rafael Soriano, l’Alcalde de la ciutat, Jorge Rodriguez, i el President de la Mancomunitat, Filiberto Tortosa.

Tal com ha explicat Manuel Gramage, l’objectiu era construir un vehicle de competició que realitzara el major recorregut possible amb el menor cost de combustible. “Està enfocat al desenrotllament i completa formació dels alumnes, amb l’al·licient de poder posar a prova tot allò que s’ha aprés en una competició a nivell internacional. És un projecte innovador que integra valors associats al desenrotllament sostenible: protecció del medi ambient, control de l’energia, reconeixement de la diversitat individual i cultural, i desenrotllament i control d’una empresa” ha afegit.

Per la seua banda, el President de Caixa Ontinyent, Rafael Soriano, ha destacat la importància de la iniciativa per la seua singularitat i pel repte de continuïtat i de millora constant en què es conjuguen factors educatius, tecnològics, d’investigació, mediambientals i esportius.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava que “en estos moments el que hem de fer és innovar. Cada volta més estudis demostren que la única via de progrés d’una ciutat serà la generació de talent, la capacitat de generar talent i de retindre talent. Eixa es la única via de produir i retornar a la societat la formació que aquesta dona, reconvertit en innovació i millora de vida. I això es en essència el que presentem hui mes enllà d’un projecte ambiciós i esportiu: és un projecte de futur, perquè el futur passa necessàriament per la sostenibilitat, per cuidar al màxim els recursos naturals, i per apostar per noves vies que permeten no esgotar allò que hem rebut, deixant per al futur un millor legat dels que ens hem trobat”.

L’alcalde també felicitava també als alumnes i direcció de l’Institut Jaume I, i animava a les entitats col.laboradores “a que junts ens impliquem en estes coses perquè aquest és el moment no de preguntar-nos que poden fer Ontinyent i la Vall d’Albaida per nosaltres, sinó què podem fer nosaltres per Ontinyent i la Vall d’Albaida”.

“Llançadora” utilitza com a combustible el bioetanol, sent capaç de recórrer 333 Km. amb un consum d’un litre, marca que ha obtingut en la última carrera de la “Solar Race 2011”, en la qual, a més, va superar amb èxit els exigents paràmetres físics, mecànics i de seguretat. Un resultat que anima a evolucionar el vehicle i incorporar noves millores per a pròximes competicions.