El Castell de Xàtiva, protagonista en FITUR 2012

Aquesta setmana es celebra al Recinte Ferial Juan Carlos I de Madrid, la 32 edició de la Fira Internacional de Turisme, i un any més la ciutat de Xàtiva, participa amb un estand propi, baix el paraigües de Terra i Mar de la Diputació de Valencia.

Aquest any, l’estand es troba a un lloc privilegiat, sols entrar al pavelló número 5, el que està dedicat a la Comunitat Valenciana. Una gran imatge del Castell decora l’espai de Xàtiva, que atrau molt visitants per la seua vistositat.

A més a més, durant aquestos dies es pot degustar arròs al forn, un plat emblemàtic de la ciutat, cuinat a Xàtiva, i portat expressament a Madrid. També arnadí i monjàvena, els postres àrabs típics de la capital de La Costera. A banda, altres dolços com rotllets d’anís, pastissos de moniato, i mistela de la terra.

Tots aquells que visiten l’estand de Xàtiva, podran trobar informació de tot tipus sobre la ciutat. Mapes amb les diferents rutes que s’han editat, com la Ruta de les Fonts, la Ruta dels Borja, la Ruta de la Cremà de Xàtiva,… Guies gastronòmiques, allotjaments, informació sobre personatges il·lustres, etc.

El president de la Diputació de València i Alcalde de Xàtiva, Alfonso Rus, va ser l’encarregat d’inaugurar l’espai de la província de València el passat dimecres 19 de gener, acompanyat pel diputat de Turisme, Isidro Prieto, i altres membres del seu gabinet. Rus, va visitar tots els estands i va manifestar que la presència dels diferents municipis és una prova evident de que la província de València té una personalitat pròpia i ofereix als visitants un ampli ventall d’ofertes turístiques, tant de platja com d’interior.

FIUTUR és la segona fira més important del món d’aquest sector, on participen més de 160 països i regions de tot el món, i rep la visita de més de 200.000 visitants, entre professionals i públic.