El Casal Jaume I d’Ontinyent acull una xerrada sobre víctimes de la Inquisició

Avui divendres 11 de novembre, a les 20.00h. tindrà lloc al Casal Jaume I de la Vall d’Albaida d’Ontinyent, la xerrada «Dona, dimoni i sexe a l’edat mitjana. Víctimes de la Inquisició al País Valencià«.

Aquesta xerrada es fa amb motiu de la presentació dels llibres «El nom de Déu. La inquisició i les seues víctimes al País Valencià» i «Asmodeu. Dona, domini i sexe a l’edat mitjana».

Hi intervendran Josep Ferre, historiador de l’art i l’autor dels llibres Albert Toldrà

L’edat mitjana, dominada pel pensament religiós, estableix un vincle perdurable entre la feminitat i el mal, vincle que passa pel sexe. Però no són les dones les úniques víctimes d’aquesta visió del món; jueus, moriscs, heretges, bruixes, homosexuals i un llarg etcètera formen part de les víctimes de la Inquisió al nostre País i en particular del Tribunal de València.

Albert Toldrà i Vilardell, doctor en història, ha estudiat diferents aspectes de la cultura i la religiositat medievals; ha publicat, a banda de diversos articles, els llibres Aprés la mort. Un viatge amb sant Vicent al més enllà medieval (premi Octubre d’assaig, 3i4, 2000), Un cafè amb Raixida (El Bullent, 2004), i Mestre Vicent ho diu per espantar. El més enllà medieval (Afers, 2010). Les seus darreres publicacions Asmodeu, Dona, dimoni i sexe a l’edat mitjana (PUV, 2011) i En nom de Déu. Víctimes de la Inquisició al País Valencià (El Bullent, 2011), tracten en profunditat la
xerrada que vos proposem.