El Casal Jaume I de la Vall d’Albaida fan públics els Premis Joan Baptista Basset

Casal Jaume I Vall d'Albaida

El Casal Jaume I de la Vall d’Albaida – ACPV ha fet públics avui dimecres 3 de novembre els noms dels guardonats i les guardonades a la VII Edició dels Premis Joan Baptista Basset.

Des del Casal hem volgut recordar que aquests premis van nàixer l’any 2003 amb la intenció de reconèixer la tasca de totes aquelles persones que treballaven per la recuperació, promoció, difusió i defensa de les nostres senyes d’identitat com a valencians a la comarca i al País; però també de totes aquelles persones que des de la vessant cultural, política, cívica o associativa treballaven en defensa de certs valors mediambientals, socials, culturals, democràtics…

Set anys després continuem amb aquest xicotet gest davant vertaderes biografies plenes de treball, esforç i absoluta dedicació per fer d’aquesta comarca i d’aquest país un lloc més just, més habitable, més amable.

Els Premis Joan Baptista Basset són per a:

  • Toni Mollá Tortosa. Premi Joan Baptista Basset a la Trajectòria en Defensa dels Drets Democràtics.
  • Carme Agulló Díaz. Premi Joan Baptista Basset a la Trajectòria Cultural.
  • Consell Local de la Joventut d’Ontinyent. Premi Joan Baptista Basset a l’Entitat Compromesa amb el Jovent.

Casal Jaume I Vall d'AlbaidaEnguany, a banda dels ja tradicionals Premis Basset s’ha creat la Distinció Empar Granell, amb una doble finalitat. Per una banda recordar anys rere any la persona d’Empar Granell i Tormos, mestra d’infantil la qual va dedicar el seu esforç a la defensa de l’ensenyament públic en valencià. Per aquesta tasca va rebre el Premi Joan Baptista Basset el 2007 a la trajectòria en Defensa de la Llengua i la Cultura. D’altra banda, la Distinció Empar Granell vol reconèixer la tasca d’aquelles persones, entitats i/o centres eductius que participen més activament en el correllengua de cada edició, fent-lo possible en la seua dimensió més reivindicativa i festiva. La Distinció pretén premiar la dedicació, la implicació, l’originalitat, el treball al voltant dels objectius del correllengua, el recolzament per a la viabilitat de l’arribada de la flama, l’ajuda per a la difusió de l’activitat, la participació activa.

La Distinció Empar Granell Correllengua 2010, recau en aquesta primera edició sobre M.Àngels Campos Mollà. Regidora d’Educació a l’Ajuntament d’Agullent, la qual ha col·laborat amb la màxima implicació i dedicació per fer possible l’arribada de la Flama del Correllengua a Agullent i al CEIP Sant Vicent Ferrer, des d’una vessant festiva, educativa i reivindicativa.

Aquests Premis s’entregaran en la gala-sopar què tindrà lloc a Agullent el proper divendres 19 de novembre. El sopar se celebrarà al Restaurant Font Jordana. Per reservar cal ingressar 18 euros per a socis i sòcies de Joves d’Acció, 23 euros per a socis i sòcies d’ACPV i 25 euros per a la resta, al número de compte de Caixa Popular 3159 0059 55 2202811929 (indiqueu nom i cognoms)

L’entrega de premis tindrà lloc a la Sala Multiusos d’Agullent a les 11:30h.A l’acabar podrem comptar amb l’actuació de Naia. L’entrada és lliure i gratuïta.