Entrevista a Pep Gimeno «Botifarra»

pep-gimeno-botifarra
El cantautor de Xàtiva, Pep Gimeno, «Botifarra» al costat de Miquel Gil, actua a nit a les nou i mitja en el Palau de la Música Catalana, el Petit Palau de Barcelona. Un espectacle que es preveu multitudinari ja que les entrades estan esgotades. «Botifarra» delectarà al públic assistent amb un variat repertori de cançons tradicionals que reflecteixen el folklore de la seua ciutat i de la comarca de La Costera.

-¿Com esperes aquesta important actuació a Barcelona?

La veritat és que estic molt content que m’hagen convidat a aquest prestigiós lloc. No és la primera vegada que viatge allí, de fet l’any passat vaig actuar a la Catedral durant les festes de la Mercè. A més, la primera vegada que vaig interpretar les meues cançons en terres catalanes, fa més o menys vuit anys, ho vaig fer a Barcelona i tinc un magnífic record d’açò.

-¿Quins temes interpretarà al costat de Miquel Gil?

Hem preparat una barreja dels nostres estils. Entre els temes més destacats puc citar per exemple, «El velatori de Xàtiva» inclós al disc «Te’n contaré més de mil», «Cant de Batl.le», «Cant d’Aielo», «la Folia de Xàtiva», «El romanç de Senyera», «Jota de quintos de Canals», la «Versà«, i alguna interpretació nova com «Una cançó de Pasqua».

-¿Quina repercusió està tenint el teu últim disc, «Te’n cantaré més de mil»?

-Està tenint molt d’èxit, no esperava que a la gent li agradara tant, de fet en totes les actuacions que he fet per presentar-ho no cabia ninguna persona més dins de la sala. Ja s’han venut 7.500 còpies i estic molt content de la seua repercusió.

-¿Com definiries el teu estil?

Un estil que ha cantat tota la vida el poble, sobretot la gent major. Vuic conservar la meua llengua i la meua cultura, les estime molt.

-¿Quines actuacions tens previstes per als pròxims mesos?

El dia 12 de juny actue a Marsella, a França. El meu representant, Josep Arroyo, està treballant molt per a que les meues cançons arriven lluny. Més tard, encara que no sabem la data exacta estarem a Berlín, a Alemanya. També teníem pretensions d’anar al Japó, però açò ho veig més complicat.

-¿En quin projecte estàs treballant ara?

Estic treballant amb gent de l’Ebre, concretament amb Kiko el Selio, estem fent una barreja dels dos estils i prompte tenim previst traure un disc. Puc avançar que estic component cançons en companyia de Pau Xàfer i Feliu Ventura, i estem escrivint un llibre on reflectim el nostre estil, la nostra forma de cantar.

-¿Tens previst publicar un nou disc en breu?

S’ha d’anar poc a poc, tinc cançons perquè per sort a la nostra comarca tenim molt de material, però en aquestos moments no m’ho planteje, possiblement traga un disc a l’any qué bé o l’altre.

-¿Quins records et queden de les teves actuacions a l’estranger?

-Cantar fora de les nostres terres és una experiència meravellosa, la música arriva al cor de la gent, jo quan viatje a l’estranger estic molt acovardit però de seguida comprove que a la gent li agrada molt la meua música i sempre tinc la llagrimeta en els ulls. De fet tinc un record molt bo de quan vaig anar a Itàlia i França.

Un comentario sobre “Entrevista a Pep Gimeno «Botifarra»”

Los comentarios están cerrados.