El Canalí Francesc Xavier Ferri i Fayos, nou secretari general del BLOC JOVE

fotocongres

Dissabte va tindre lloc el seté congrés de les joventuts valencianistes, que es va desenvolupar al teatre Agrícola d’Alboraia (a l’Horta Nord). El nou secretari general té 25 anys d’edat i és militant de Canals (a la Costera). La coordinadora nacional del Bloc Jove que va ser recolzada amb el 100% dels vots favorables està formada per setze persones que representen onze comarques. Jordi Puig és el responsable d’Organització i Alba Picazo es farà càrrec de Finances i Recursos. Durant l’acte, que també va servir per a commemorar el desé aniversari del Bloc Jove, es va repassar la trajectòria de l’organització durant aquest temps. Francesc Xavier Ferri va destacar que el congrés renova la direcció «amb gent nova que aporta idees fresques», i a més introdueix una ponència d’execució que marcarà la forma d’assolir els objectius fixats.

Pel que fa al document que marca l’estratègia política, es reflexiona sobre com el Bloc Jove «pot donar resposta a la situació actual del País Valencià», en un moment de crisi i des de la defensa dels drets socials i la igualtat. Tan important com els objectius és la forma d’aconseguir-los, per això es planteja fer més estrets els llaços amb els moviments socials, dinamitzar l’estructura comarcal i desenvolupar una política «de baix cap a dalt».

A la cloenda va assisitir el diputat i secretari general del BLOC, Enric Morera, qui ha animat els jóvens «a treballar per un País Valencià més lliure just i solidari», davant del model «servilista» de socialistes i populars.. També representants d’associacions com ACPV, Col•lectiu Lambda, el Bloc d’Estudiants Agermanats, ACV Tirant lo Blanch, Intersindical Jove, Reviscola i joves amb iniciativa. Les joventuts nacionalistes de l’estat també estigueren presents a l’acte amb les delegacions de la JNC (CDC), EGI (PNV), GA (EA), Iratzarri (Aralar) i JEN (PSM).