El Camí de la Costa d’Ontinyent es reobri

S’ha instal·lat una tanca i adequat un espai per absorbir possibles nous despreniments

El Camí de la Costa d’Ontinyent es reobria ahir al trànsit rodat, una volta s’han eliminat els riscos per despreniments que s’havien detectat a la zona. El camí es va tancar el passat dijous, en constatar-se importants despreniments al talús existent juntament al tram comprés entre el Pont de Santa María i l’accés a la nau existent junt al riu.

Des de l’àrea municipal de Territori, que gestiona la regidora Rebeca Torró, es va procedir a coordinar una actuació per via d’urgència per tal de eliminar els riscos a la zona. Així, es va encarregar un estudi geotècnic a una empresa especialitzada per tal d’analitzar l’estabilitat del talús, que va determinar quines eren les actuacions a dur a terme i posteriorment realitzar-les. La solució ha passat per l’eliminació mecànica dels blocs de pedra amb major risc de caiguda, l’adequació d’una berma o espai separador per absorbir possibles nous despreniments, i la col·locació d’una tanca metàl·lica per protegir el talús.

El procés al seu conjunt ha durat menys d’una setmana, uns dies durant els quals el veïns i veïnes han hagut d’utilitzar com a alternativa la Carretera de Fontanars per el Pou Clar. Rebeca Torró destaca que aquest període “ha estat el mínim possible per a garantir la seguretat de la ciutadania, que és el que ha de prevaler per damunt de qualsevol circumstància”, subratllava.