El Cajasol Sevilla guanya el XI Torneig cadet de Genovés

Els sevillans s’emporten el torneig per primera vegada

Els equips participants del València Bàsquet, Cajasol Sevilla, Joventut de Badalona i C.B.Genovés van oferir un meravellós espectacle de bàsquet cadet durant el darrer cap de setmana al Genovés.

Aquest any, l’assistència de públic ha estat la més nombrosa de totes les edicions, amb un Pavelló d’Esports ple de gom a gom i que confirmava el que s’esperava després de l’interés que havia mostrat el cartell d’equips d’aquesta onzena edició. Açò demostra el alt nivell de joc, espectacularitat i prestigi que ha aconseguit el XI Torneig Cadet de Genovés.

Cal destacar el bon paper realitzat per el C.B. Genovés Júnior que ha estat un molt digne competidor, malgrat les diferències existents. “Gràcies xavals per l’esforç i la dedicació”, foren les paraules de l’entrenador local Julio Garcia en finalitzar el Torneig.

La disputa de la final, entre el Cajasol Sevilla i el Joventut, va ser una autèntica lliçó de bàsquet en categories de formació. Després del partit del dia anterior en el que el Cajasol Sevilla va deixar escapar una diferència important, en la final sempre va anar per davant en el marcador, en difereències inclús que estaven al voltant dels 20 punts, encara que el darrer quart, els jugadors de la Penya van tindre opcions inclús d’apropar-se a diferències per davall dels 8 punts.

Tots dos equips van posar en la pista un bàsquet que no va decebre a ningú, ja que van oferir espectacle, intensitat, emoció i encert en totes les vessants del joc. El resultat final de 87-73 demostra la clara superioritat en aquest partit final. Des del club de Genovés recalquen que «és tot un luxe veure jugar a xavals de 15 i 16 anys amb eixes qualitats i nivell de joc. De segur que prompte els veurem competint, a molts d’ells, en equips ACB i d’Europa , com tantes altres promeses que han passat pel Torneig i hui ja són realitats als Clubs capdavanters d’ACB, noms com: Claver, P.Aguilar, Rabaseda, P.Tomàs, J.Franch, N.Llovet, Q. Colom, Radovan Kouril, i d’altres en Lliga LEB».

Prèviament es va disputar el partit pel tercer i quart lloc que va enfrontar al C.B. Genovés i al València BC on el resultat va ser de 31-94 en favor dels de la capital del Túria.

La classificació final fou la següent :

1r- Cajasol Sevilla
2n- Joventut Badalona
3r-València Bàsquet
4t-C.B.Genovés Júnior

El trofeu al jugador més valuós del Torneig fou per al sevillà i jugadors de la selecció espanyola Manu Vàzquez , jove amb grans condicions tècniques i físiques.

Des del Club Bàsquet Genovés donen les gràcies als equips participants i als seus  tècnics, així com també als membres col·laboradors, diuen que «sense ells no seria possible la realització del Torneig : Ajuntament del Genovés, Patrocinadors i Sponsors , als àrbitres i jutges de taula, al “speaker” Pasqual Navarro, al càmera del Club, als reporters gràfics, als conductors dels vehicles, als pares, i com no,a la gent de la Logística del Club», afirmen.

També feliciten a Carles Català, àrbitre de la final i exjugador del CB Genovés pel seu bon paper en la final, i a Carles Ordiñana, també exjugador del CB Genovés i ara preparador físic de les categories de formació del Joventut de Badalona.