El BLOC reivindica una major inversió de la Generalitat en la Vall d’Albaida


El secretari general del BLOC, Enric Morera, ha presentat en Ontinyent, en companyia del regidor nacionalista Pepe Pla i de l’alcalde de l’Olleria, Julià Engo, les esmenes que la formació nacionalista ha registrat a les Corts Valencianes per a reivindicar una major inversió en la Vall d’Albaida. Entre les necessitats, Morera ha reivindicat una inversió de 20 milions d’euros per al nou Hospital d’Ontinyent.
Les infraestructures també ixen mal parades en 2010 i per això, els nacionalistes han reivindicart 7 milions d’euros per a la CV-60 l’Olleria-Terrateig o 1,4 milions per al pàrquing de Poble Nou, a Ontinyent. Des del BLOC també han reivindicat un milió d’euros per a la ciutat universitària, 612.000 euros per a la Casa de la Cultura i les aules de música d’Agullent i 500.000 euros per a l’adequació del centre d’educació musical de l’Olleria.

Tant Pepe Pla com Julià Engo han tornat a incidir que la comarca ix marginada amb els pressupostos de 2010 i que, «any rere any va reduint-se la quantitat que la Generalitat destina a la comarca», segons Pla.

Enric Morera ha anuniciat que totes estes esmenes ja estan presentades i, a més a més, s’ha demanat un canvi de partides en la Conselleria de Turisme perquè les festes populars de la comarca i els Moros i Cristians tinguen una subvenció especial. Morera ha recordat que estes festivitats «són un referent turístic de l’interior valencià i mereixen tindre ajudes oficials i, com és el cas d’Ontinyent, que enguany celebra el 150 aniversari, hem demanat 150.000 euros de subvenció, com també hem demanat per a altres celebracions de la Vall d’Albaida».