El BLOC recorre un acord del passat plenari per no haver sigut convocat a la comissió informativa corresponent

Suñer: “Ens vam assabentar en el plenari que el dia anterior havia hagut una comissió informativa a la que no havíem sigut convocats”

La portaveu del BLOC a l’ajuntament de Xàtiva, Cristina Suñer, ha presentat un recurs de reposició contra l’acord del plenari de l’Ajuntament del passat dia 7 d’agost en el que s’aprovava la compatibilitat d’Armando Vila Garcia, al qual se li havia reduït la jornada laboral en un 15% en el punt anterior. Aquest acord havia passat el dia anterior per una comissió informativa a la que no havia sigut convocada la regidora del BLOC per cap dels mitjans permesos per la llei, per la qual cosa tots els acords presos en ella són nuls. Quan els regidors del BLOC es van assabentar en el plenari que havia hagut una comissió informativa de Règim Interior el dia anterior, ho van manifestar i el regidor president de la comissió, Antonio Vidal, va acusar la regidora del BLOC de no haver anat a la comissió ‘perquè no havia volgut i perquè no va mai per l’Ajuntament’, sense comprovar amb anterioritat si efectivament la regidora havia sigut convocada.
Segons Suñer “la prepotència del govern municipal del PP és tal que no poden admetre cap errada, fins i tot quan és evident com en aquest cas. És la prepotència de la que fan gala quan volen convertir en fixos a treballadors de l’ajuntament que han col·locat a dit, sent càrrecs de confiança, i a més, com en el cas d’Armando Vila, dissenyant-li el lloc de treball a la seua mida. El que no es pot fer és hipotecar el funcionament de l’ajuntament per tal d’acomodar com a funcionaris persones de confiança de l’alcalde, i el que no pot fer l’alcalde és manifestar, com va fer en el passat plenari, que ho feia perquè ‘altres ho han fet abans que jo’ i perquè ‘tinc majoria absoluta, per si no s’havien donat compte’. Si aquest és el model de gestió que té el PP i si aquests són els arguments que té per defensar-lo, ho tenim clar. Des del BLOC creiem que els xativins i xativines es mereixen més transparència i una mica de respecte per part dels que administren els seus diners i els seus vots, respecte que veiem difícil que arribe des del PP després de tants anys en el govern, que han fet que es creguen que l’ajuntament és d’ells. Per això pensem que l’única manera d’acabar amb açò és acabar amb les majories absolutes.”