El BLOC presentarà una moció per tal que s’impulsen polítiques de respecte a les diferents orientacions sexuals

Garcia Terol: “creiem que la regidoria de promoció humana hauria de ser d’igualtat, i fomentar el respecte i la no discriminació al col·lectiu LGTB”

El BLOC de Xàtiva presenta en el ple d’aquest divendres una moció aprofitant la celebració del ‘dia de l’orgull gai’ a finals de juny, data en la que es commemoren els disturbis de Stonewall (Nova York, Estats Units) de 1969, que marquen l’inici del moviment d’alliberament homosexual. En la moció, es recorda que aquest dia ‘una vegada superades les lleis que penalitzen les pràctiques homosexuals a molts països del món, es reivindica la despenalització a la resta del món i d’altres assumptes entre els quals hi ha discriminació contra els homosexuals, com la legalització del matrimoni homosexual o l’establiment de les famílies homoparentals (adopció de fills per homosexuals), a més de denunciar l’homofòbia encara existent’. Els acords que es proposen a l’ajuntament són manifestar el suport al ‘dia de l’orgull gai’, que es penge aquest dia del balcó de l’ajuntament la bandera del moviment i que la regidoria de promoció humana de l’ajuntament ‘encete polítiques d’igualtat que incloguen el foment del respecte a les diverses orientacions sexuals i la no discriminació del col·lectiu LGTB’.

El regidor del BLOC a l’ajuntament de Xàtiva, Joanjo Garcia Terol considera que “avui en dia encara es produeix molta discriminació a les persones que tenen una orientació o una identitat sexual diferent i és necessari que des de les administracions públiques es fomente el respecte a totes aquestes persones com es fa ja amb altres col·lectius, i es treballe per eradicar l’homofòbia per tal que totes i tots puguem viure en plena llibertat. Per a nosaltres no hi haurà democràcia plena mentre no hi haja respecte a tots els ciutadans i ciutadanes, i per tal d’aconseguir açò el BLOC inclourà en el seu programa electoral la creació d’una regidoria d’igualtat que encete polítiques d’eliminació de la discriminació tant a les dones com al col·lectiu LGTB o qualsevol altre col·lectiu.” Des del BLOC s’ha anunciat que també presentaran una moció per tal de recolzar les mobilitzacions dels sindicats en contra de les mesures preses pel govern central per a reduir el dèficit públic, i sol·licitar que s’establisquen mecanismes que compensen al funcionariat municipal la rebaixa del seu sou.

Text de les mocions
MOCIÓ ‘DIA INTERNACIONAL DE L’ORGULL GAI’

EXPOSICIÓ DE MOTIUS:

El Dia Internacional de l’Orgull LGBT, també conegut com Dia de l’Orgull Gai o simplement Orgull Gai (en anglés, gai pride) és una sèrie d’esdeveniments que cada any els col·lectius homosexuals celebren de forma pública per a instar per la tolerància i la igualtat dels gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals. Tal festa té lloc el 28 de juny, hi ha celebracions al voltant d’aquest dia i és comú desplaçar-la al primer dissabte anterior o posterior al 28 de juny, data en què es commemoren els disturbis de Stonewall (Nova York, Estats Units) de 1969, que marquen l’inici del moviment d’alliberament homosexual. En alguns països la data original pot canviar en cas de coincidència amb altres esdeveniments locals d’importància (esdeveniments massius o eleccions polítiques) o bé commemorar altres efemèrides locals d’esdeveniments per a els homosexuals.
En l’actualitat, una vegada superades les lleis que penalitzen les pràctiques homosexuals a molts països del món, es reivindica la despenalització a la resta del món i d’altres assumptes en els quals hi ha discriminació contra els homosexuals, com la legalització del matrimoni homosexual o l’establiment de les famílies homoparentals (adopció de fills per homosexuals), a més de denunciar l’homofòbia encara existent.

La noció bàsica del «orgull gai» és que cap persona, en tant que individu d’una societat moderna com la nostra, ha avergonyir-se del que és, qualsevulla que siga la seua orientació sexual.

És per tot açò que l’Ajuntament de Xàtiva, i a proposta del BLOC, acorda:

ACORD:

Manifestar el suport al Dia Internacional de l’Orgull Gai (en el qual també hi participen altres col·lectius de persones com les lesbianes, els bisexuals i els transsexuals) i on la idea que es vol transmetre és més aviat la d’una dignitat intrínseca de cada ésser humà, que no s’ha de veure afectada ni per la conducta ni per l’orientació sexuals.

Col·locar la bandera amb els colors de l’arc de Sant Martí o arc iris (símbol del moviment) al del balcó de l’Ajuntament de Xàtiva el dia 28 de juny de 2010 o, en el seu defecte, el dia de la celebració internacional.

Que s’inste a la regidoria de promoció humana a que encete polítiques d’igualtat que incloguen el foment del respecte a les diverses orientacions sexuals i la no discriminació del col·lectiu LGTB.

MOCIÓ ‘INICIATIVA PEL MANTENIMENT DELS DRETS SOCIALS I LABORALS’

EXPOSICIÓ DE MOTIUS:

Les receptes contra el dèficit públic que ha anunciat el president del Govern de l’Estat tornen a obrir una escletxa amb la ciutadania i crear malestar i s’apliquen sobre sectors productius i socials que en cap moment han influït sobre la situació econòmica que patim actualment i que al final haurem de pagar entre tots i totes. El discurs que domina els sectors financers ha marcat novament el que ha de fer l’executiu, en contra de buscar solucions pensades en les persones i que milloren els ingressos sense tindre que fer retalls laborals o socials.

És incomprensible com d’una tacada es volen dinamitar els pilars dels drets socials i laborals afonant l’estat del benestar amb la supressió de la retroactivitat en el pagament de les ajudes de la Llei de dependència, eliminant les ajudes a les famílies, se suspenguen els augments de les pensions (sobretot les més baixes), es revise el sistema de finançament dels fàrmacs, es reduïsquen el sou dels funcionaris, les ajudes al desenvolupament i la inversió pública. Tot un catàleg de mesures pròpies de governs neoliberals i molt conservadors, que miren més satisfer els mercats financers que la conjuntura de crisi per la que travessen les famílies espanyoles.

Per contra, l’Estat no ha pres cap mesura o ha plantejat cap iniciativa que adreçada a fer una reforma en profunditat del sector financer (vertader artífex i causant de la crisi), ni s’ha proposat fer una reforma fiscal justa i progressiva (on s’augmenten els imposts a les persones amb més ingressos es recupere l’impost de patrimoni i successions, s’augmente l’IVA per als productes de luxe i es reforce la lluita contra el frau fiscal i l’economia submergida), ni molt menys s’ha articulat accions que acaben amb els xiringuitos financers com les ‘SICAV’ i no s’establisquen mesures que obliguen els bancs a donar crèdits a les famílies i les pymes.