El BLOC presenta alegacions a les ordenances fiscals de 2011

Suñer: “L’equip de govern del PP vol pujar les taxes de 2011 en alguns casos molt per damunt del 1,8% que ells mateixos s’havien marcat en el pla de sanejament i sense cap justificació, i hauran de rectificar”


Després que en el ple de l’Ajuntament de Xàtiva del mes d’octubre s’aprovaren inicialment les ordenances fiscals per a 2011, el grup municipal del BLOC va anunciar que les impugnaria per ser completament contradictòries. En les ordenances es recull per una banda la pujada que es va aprovar en el pla de sanejament, que l’equip de govern va haver d’aprovar per poder demanar crèdits, donat que el pressupost de 2009 es va tancar amb un resultat negatiu. Aquesta pujada, de l’1,8% correspon a l’IPC calculat del mes d’agost de 2009 a agost de 2010, i s’aplica a la major part de les taxes, però en algunes la pujada és molt per damunt d’aquest percentatge. Per altra banda, també s’indica en les ordenances que algunes de les taxes s’arredoniran a 5 o 10 cèntims, i després les pujades no s’acorden amb allò indicat. Com ja va denunciar el BLOC, algunes pujades són molt altes, com l’entrada al Castell, de 2,10 a 2,40 € (un 14,3%), o al museu, de 2,20 a 2,40 € (un 9,1%) i no estan justificades ni per l’increment de l’1,8% ni per l’arredoniment. L’equip de govern del PP va argumentar en el ple que aquesta pujada d’algunes taxes per damunt de l’1,8% venia donada perquè els preus no s’havien augmentat des de feia uns anys, però ni açò constava en l’acord ni hi havia un informe econòmic que ho justificara. Per altra banda, segons la portaveu del BLOC a l’ajuntament, Cristina Suñer, tampoc està justificat arredonir algunes taxes a 50 cèntims, com es fa en algun cas.

Suñer considera que “una vegada més, el PP fa les coses sense previsió i sense justificació, com els convé a ells i intentant mofar-se de la ciutadania. Per una banda diuen que s’han de baixar els impostos i per una altra pugen tot el que poden i tot el que no poden allò que depén d’ells, i a més ho fan sense justificar, fora de temps i mal fet. Ja ha passat amb el Conservatori i ara passa amb les ordenances fiscals. Es veuen ofegats econòmicament per la seua mala gestió, pels préstecs que han demanat per a pagar els capricis de Rus i per la seua manca de previsió, i ens ho volen pujar tot, començant per la contribució i acabant amb les entrades al museu o al castell, i a més ho fan malament, per la qual cosa no tindran més remei que rectificar. Els xativins i les xativines estem farts de pagar com el que més i tindre una ciutat sense serveis bàsics fonamentals, i que els nostres diners es dediquen a inauguracions, a arreglar l’albereda o a muntar paradetes per lluir-se.”

Anàlisi de les pujades en les ordenances