El Bloc Jove d’Alzira condemna l’atac del Marroc al campament Saharaui

En la vesprada del 24 d’octubre de 2010 un grup de ciutadans saharauis que intentaven accedir al campament instal·lat des de fa dos setmanes a la perifèria de El Aaioun ocupat van rebre diversos dispars. El succés va acabar amb la mort d’un d’ells, el jove de catorze anys Nayem Elgarhi, i amb la resta ferits.

El pla de seguretat dut a terme per l’exèrcit marroquí està provocant una persecució contínua de la població saharaui, que està sent acorralada dins i fora de les ciutats ocupades del Sàhara Occidental. En el cas de la ciutat ocupada de El Aaioun, on han ocorregut els fets, l’exèrcit està construint un mur per tal d’aïllar la població saharaui concentrada en el campament anomenat Gdeim Izik, construït fa dos setmanes per protestar per les condicions de vida infrahumanes al Sàhara Occidental. El campament reivindicava habitatges, llocs de treball i ajudes socials, no l’autodeterminació.

La persecució és visible en l’assalt del dilluns 8 de novembre a dit campament saharaui, que ha sigut ocupat i arrasat per les forces marroquines. Pocs més detalls es coneixen d’aquests fets en una ciutat a què no es permet l’accés a la premsa. El Front Polisari ha oferit un nou balanç dels incidents, els més greus registrats en aquest territori des de 1991. Parla de 10 morts sahrauís, 700 ferits i 150 desapareguts, mentre que El Govern marroquí ha elevat a sis els difunts, cinc agents i un saharaui.

Des del Bloc Jove d’Alzira pensem que no s’ha de deixar passar l’ocasió per condemnar la mort dels saharauis en l’atac del Marroc al campament Gdeim Izik i també la del jove saharaui Nayem Elgarhi per continuar exigint la solució a la situació injusta del poble saharaui.