El BLOC es felicita del canvi de postura de Rus respecte a la ubicació d’un abocador de residus nuclears a Zarra

img_6533
Suñer: “Finalment Rus ens ha donat la raó, després de votar en contra de la nostra moció. Ara esperem ara que aquest canvi es faça extensiu a tot el PP, i que així ajude a evitar que els residus nuclears passen per la nostra ciutat”

El divendres passat va passar per Xàtiva la marxa de la plataforma contra el Magatzem Temporal de Residus nuclears a Zarra, marxa que va ser recolzada pels regidors del BLOC Cristina Suñer i Joanjo Garcia, i rebuda posteriorment per l’alcalde de la ciutat, Alfonso Rus. Aquest va prometre que el govern de Camps es posicionaria en contra de la ubicació del MTC a Zarra, per la qual cosa els convocants de la marxa, que tenia intenció d’arribar a València, la van desconvocar. Des del BLOC s’ha considerat positiva la notícia,»i encara que consideren que coincideix amb un moment de feblesa del PP, pels múltiples casos de corrupció, feblesa que sembla que vol aprofitar Rus per fer-se fort en el partit, la donen com a bona pel benefici que pot reportar a la nostra comarca en veure’s lliure del trànsit de trens plens de residus nuclears, i per suposat a la comarca veïna de la Vall d’Aiora«.

img_6534

Cristina Suñer, portaveu del BLOC a l’Ajuntament de Xàtiva, ha declarat:
“Finalment Rus ens ha donat la raó, després de votar en contra de la nostra moció, en la que recordàvem que en el 2006 les Corts ja es van pronunciar en contra de la ubicació d’un magatzem nuclear a territori valencià. L’argument que el PP va donar en aquell moment, el del respecte a l’autonomia municipal, es mostra clarament invàlid perquè aquesta ubicació afectaria tots els pobles propers i també aquells, com Xàtiva, pels que podrien passar els residus nuclears, en ser nucli de comunicacions ferroviàries. La ignorància del problema en aquell moment els va fer dir que els residus de Cofrents passen ara per la nostra ciutat i van a França, quan es queden en la pròpia central, doncs la piscina d’emmagatzemament encara no està plena, com passa a altres centrals nuclears.”

La regidora nacionalista ha afegit que espera que “aquest canvi es faça extensiu a tot el PP. Davant la imminent decisió de la ubicació d’aquest magatzem, la manca d’unitat de tots els partits fa més probable la ubicació a les nostres comarques, i cal recordar que en comunitats veïnes com Catalunya o Castella – la Manxa sí ha existit aquesta unitat, i el PP ha recolzat les manifestacions contràries a la ubicació del magatzem.”