El Bloc demana seguretat en l’accés de l’alumnat al Nou Simarro

Garcia Terol: “és una irresponsabilitat per part de l’equip de govern no haver-se preocupat per on haurien d’accedir els alumnes del nou Simarro.”

El regidor del BLOC a l’Ajuntament de Xàtiva, Joanjo Garcia Terol, ha demanat a l’equip de govern que realitze les gestions necessàries per tal que l’alumnat que accedeix al nou institut Lluís Simarro, «ho faça en condicions segures».

Garcia Terol va preguntar en l’últim ple de l’Ajuntament sobre la recepció de les obres de la urbanització ‘El Palasiet’, al final de la qual es troba l’edifici del nou centre educatiu. El regidor d’urbanisme va respondre que faltaven unes setmanes per produir-se aquesta recepció, i que mentrestant l’alumnat hauria d’anar vorejant-les.

Per al regidor nacionalista, els diferents problemes que ha hagut en aquesta urbanització han fet que s’allargue la recepció, i sempre que li hem preguntat al regidor d’urbanisme ha respost que en poc de temps se solucionarien, i no passa així. Per tant, creiem que també passarà aquesta vegada, i haurem d’esperar uns quants mesos a que aquesta es produïsca. De tota manera, és una irresponsabilitat per part de l’equip de govern no haver-se preocupat de per on haurien d’anar els alumnes del nou Simarro, xiquets i xiquetes a partir de 12 anys, que han d’accedir al centre vorejant les tanques i anant pràcticament per la calçada, amb el perill d’atropellaments que això suposa.

Hem de fer notar que el divendres, primer dia d’ús del nou centre, l’alumnat va transitar pel jardí triangular entre Corts Valencianes i la prolongació d’Abú Massaifa, però ara la urbanitzadora l’ha tancat completament i ha posat una senyalització indicant als vianants que el voregen, acció que comporta clarament un perill per a la seua integritat.

A més, hem de recordar que el centre està junt a una rotonda molt transitada i que la forma més segura d’accedir seria a través del carrer per a vianants de la nova urbanització, l’obertura del qual podria haver-se gestionat de forma provisional amb l’empresa urbanitzadora.

Garcia Terol també ha fet notar que “la manca de previsió fa també que es produïsquen retencions a l’hora de la recollida de l’alumnat transportat pels autobusos, per la manca d’espai deguda a la no recepció de les obres, i també impossibilita trobar aparcament prop del centre, tant per qui vaja a recollir algú com per a l’alumnat adult que estudia cicles formatius i que pot vindre d’altres poblacions. De tota manera la imprevisió no és novetat per a Rus i els seus regidors, que només pensen en inaugurar, però no en com s’han d’utilitzar les infraestructures.”

Un comentario sobre “El Bloc demana seguretat en l’accés de l’alumnat al Nou Simarro”

  1. ¿y que me dicen del alumbrado? la mitad de farolas no funcionan, en la calle del instituto no funciona ninguna, hay dos focos dentro del recinto, y en la siguiente rotonda hay mil farolas y todas encendidas

Los comentarios están cerrados.