El BLOC de Xàtiva considera antidemocràtica «la política de Rus d’excloure o menysprear tots els que no pensen com ell»

  • Garcia Terol: “actuacions com la censura del MUVIM o les dificultats als artistes xativins donen compte de quina és la política del nostre alcalde”

El secretari local del BLOC de Xàtiva, Joanjo Garcia Terol ha recordat a l’alcalde de Xàtiva i President de la diputació que «els llocs que ocupa no són càrrecs de partit, sinó institucionals, i que es deu a tota la societat i no sols als que l’han votat»:

La política de Rus d’excloure o menysprear tots els que no pensen com ell és antidemocràtica i no seria admissible en qualsevol país civilitzat. Les últimes declaracions dient que la polèmica del MUVIM el posen ‘catxondo’ i que no hauria autoritzat mai l’exposició mostren que aquest senyor creu que les institucions públiques s’han de dedicar només a lloar el que fa el seu partit, i el que diu que el director del MUVIM era un càrrec de confiança deixa entreveure que, per a ell, els posats a dit han d’obeir en tot a aquell que ho ha fet. Rus confon les institucions públiques amb el seu corral i no entén que el director d’un museu ha de ser una persona independent i amb solvència, no un servidor del poder. Però tot açò són coses que segurament el superen.

El regidor nacionalista ha recordat que a Xàtiva:

Ja fa temps que Rus practica aquesta política, vetant els que no li convenen, governant només per als seus amics i fent de l’intercanvi de favors per vots un costum. Ja estem acostumats de fa temps a les declaracions de Rus dient que els artistes que parlen mal d’ell no actuen a Xàtiva, i veient com l’ajuntament es gasta diners portant espectacles del gust de l’alcalde, tant al Gran Teatre com a la Fira, mentre que després fan pagar totes les despeses a artistes de Xàtiva com Botifarra o Raimon, com s’ha sabut fa poc. Tanta por tenen al que puguen dir? A tot això s’ha d’afegir el control que vol tindre sobre tota la societat, i les amenaces que arriba a fer quan una associació com ASPROMIVISE no obeeix els seus dictats.

Garcia Terol creu que a Xàtiva «fa falta una regeneració democràtica», i que «mentre el PP tinga majoria absoluta continuarà confonent les institucions amb el partit. Si els xativins i xativines donen al BLOC en les pròximes eleccions poder de decisió, s’haurà acabat el govern per a uns pocs, es tindrà en compte l’opinió de tota la societat i es respectaran totes les tendències en allò que depenga de l’administració pública».

Un comentario sobre “El BLOC de Xàtiva considera antidemocràtica «la política de Rus d’excloure o menysprear tots els que no pensen com ell»”

  1. Vale, vale, pero ¡no mos fareu catalans! mentres no feu contriccio del catalanisme les vostres paraules son fum pa els valencians. Au.

Los comentarios están cerrados.