El BLOC de Xàtiva considera antidemocràtica «la política de Rus d’excloure o menysprear tots els que no pensen com ell»

  • Garcia Terol: “actuacions com la censura del MUVIM o les dificultats als artistes xativins donen compte de quina és la política del nostre alcalde”

El secretari local del BLOC de Xàtiva, Joanjo Garcia Terol ha recordat a l’alcalde de Xàtiva i President de la diputació que «els llocs que ocupa no són càrrecs de partit, sinó institucionals, i que es deu a tota la societat i no sols als que l’han votat»:

La política de Rus d’excloure o menysprear tots els que no pensen com ell és antidemocràtica i no seria admissible en qualsevol país civilitzat. Les últimes declaracions dient que la polèmica del MUVIM el posen ‘catxondo’ i que no hauria autoritzat mai l’exposició mostren que aquest senyor creu que les institucions públiques s’han de dedicar només a lloar el que fa el seu partit, i el que diu que el director del MUVIM era un càrrec de confiança deixa entreveure que, per a ell, els posats a dit han d’obeir en tot a aquell que ho ha fet. Rus confon les institucions públiques amb el seu corral i no entén que el director d’un museu ha de ser una persona independent i amb solvència, no un servidor del poder. Però tot açò són coses que segurament el superen.

El regidor nacionalista ha recordat que a Xàtiva:

Ja fa temps que Rus practica aquesta política, vetant els que no li convenen, governant només per als seus amics i fent de l’intercanvi de favors per vots un costum. Ja estem acostumats de fa temps a les declaracions de Rus dient que els artistes que parlen mal d’ell no actuen a Xàtiva, i veient com l’ajuntament es gasta diners portant espectacles del gust de l’alcalde, tant al Gran Teatre com a la Fira, mentre que després fan pagar totes les despeses a artistes de Xàtiva com Botifarra o Raimon, com s’ha sabut fa poc. Tanta por tenen al que puguen dir? A tot això s’ha d’afegir el control que vol tindre sobre tota la societat, i les amenaces que arriba a fer quan una associació com ASPROMIVISE no obeeix els seus dictats.

Garcia Terol creu que a Xàtiva «fa falta una regeneració democràtica», i que «mentre el PP tinga majoria absoluta continuarà confonent les institucions amb el partit. Si els xativins i xativines donen al BLOC en les pròximes eleccions poder de decisió, s’haurà acabat el govern per a uns pocs, es tindrà en compte l’opinió de tota la societat i es respectaran totes les tendències en allò que depenga de l’administració pública».

Un comentario sobre “El BLOC de Xàtiva considera antidemocràtica «la política de Rus d’excloure o menysprear tots els que no pensen com ell»”

Los comentarios están cerrados.