El Bloc de Barxeta lamenta la pèrdua d’una subvenció de 40.000 euros

barxeta-paratge

L’Ajuntament de Barxeta ha perdut una subvenció de 40.000 euros que li havia concedit la Conselleria de Turisme, per a executar el projecte de la ‘Senyalització del sender de la Barcella i del paratge natural municipal Riu de Barxeta’ al no haver executat l’esmentat projecte dins del termini, segons informen des del Bloc barxetà.

L’empresa adjudicatària !no ha pogut finalitzar el projecte dins del termini fixat per Conselleria i per la qual cosa, l’Ajuntament ha perdut dita subvenció!. No obstant tot açò, s’han certificat obres per valor de 15.497,87 euros, dels 40.000 euros del pressupost de les obres. A més, l’empresa adjudicatària havia de finançar 4.000 euros en millores.

El conveni de col·laboració entre la Conselleria de Turisme i l’Ajuntament es va signar el dia 1 d’octubre de 2009, i no va ser fins el dia 12 de novembre quan l’Ajuntament va adjudicar el projecte a dit a una primera empresa, la qual va renunciar dies després, en concret, el dia 23 de novembre, al·legant “la impossibilitat d’executar l’obra”. El dia 25 de novembre adjudica, també “digitalment”, a una altra empresa el projecte, i aquesta accepta en les mateixes condicions que l’anterior, és a dir; 40.000 euros i aportar 4.000 euros en millores, amb l’advertència que donada la urgència, havien d’estar concloses les obres el dia 12 de desembre.

Davant la impossibilitat de finalitzar el projecte dins del termini, l’alcalde de Barxeta va lliurar una sol·licitud de pròrroga per a la completa finalització i justificació dels treballs subvencionats de Senyalització de la senda de la Barcella i paratge natural Riu de Barxeta fins el dia 22 de desembre de 2009. La contestació va ser negativa, perquè la subvenció dels fons europeus estava consignada al pressupost de 2009.

caseta_observacio_aus

El Bloc ha qualificat de greu «aquest balafiament» i demana responsabilitats. Segons ha declarat el portaveu nacionalista Enric Soler: “Un municipi com Barxeta, no es pot permetre el luxe de perdre una subvenció com aquesta, perquè algú no haja fet els deures com calia; estem assistint a un permanent estat d’ineficàcia i total inoperància per part del nostre govern municipal”.