El BLOC critica que l’Ajuntament perdone el deute a Llanera després de pagar-li milions

img_1323Suñer “amb una mostra clara de favoritisme li perdonen 23 000 euros del mateix any que li van pagar quatre milions per la plaça de bous”

El BLOC de Xàtiva ha criticat que l’ajuntament s’adherisca innecessàriament al conveni de creditors de Llanera pel qual se li perdona un deute de 23 000 euros corresponents a IAE, aigua i aprofitament d’una parcel·la de la urbanització ‘Palasiet’ corresponents a 2006 i 2007. L’ajuntament va sol·licitar en novembre de 2007 l’adhesió al concurs de creditors de ‘Llanera, SL’ i ‘Llanera Urbanismo y Inmobiliaria, SLU’ quan aquestes empreses van decretar la suspensió de pagaments, empreses que devien a l’ajuntament de Xàtiva 33 000 i 23 000 euros respectivament. Ara s’ha acordat un conveni pel qual es condona el 35% del deute a ‘Llanera, SL’ i el 50% a ‘Llanera Urbanismo y Inmobiliaria, SLU’, alhora que es donen huit anys per al pagament de la resta de la quantitat, però a més amb la possibilitat de pagar fins el 80% al final de l’últim any. La portaveu del BLOC, Cristina Suñer, considera que “l’ajuntament no té obligació d’adherir-se al conveni i si ho fa és només per pagar-li els favors a l’empresa, recordem, per exemple que la Seguretat Social no entra en el conveni. No és presentable que el mateix any que Llanera deixava de pagar els seus deutes amb l’ajuntament, aquest li donara quatre milions per l’increment del cost de les obres de la plaça de bous. Recordem també que Llanera va acabar aquestes obres amb presses i correres, de nit fins i tot, per tal que Rus puguera celebrar les seues ‘festes’ abans de les eleccions municipals de 2007, i el recordat míting de Rajoy. Tot per lluir d’una obra faraònica, que no necessitava ni necessita la ciutat, que no està acabada ni se sap si es podrà acabar, ni com ni quan, mentre la nostra ciutat continua necessitant altres serveis bàsics.”

La regidora nacionalista considera que “qualsevol ciutadà o ciutadana ha de pagar els seus impostos, i si ho deixa de fer se li aplica un recàrrec, però a aquesta empresa, que ha guanyat molts diners pagats pels xativins i xativines de la seua butxaca, se li perdona deute i se li allarga el pagament fins a huit anys sense cap tipus de recàrrec. Sembla que els favors que li deu Rus a Llanera els hem de pagar entre tots i totes. A més en aquests moments desconeguem quin òrgan de l’ajuntament ha acordat adherir-se al conveni o si ho ha fet l’alcalde ‘per motu propio’.”

Un comentario sobre “El BLOC critica que l’Ajuntament perdone el deute a Llanera després de pagar-li milions”

Los comentarios están cerrados.