El Bloc afirma que el macroabocador de Llanera arruïnarà el turisme i l’agricultura de La Canal de Navarrés i part de La Costera

Segons les últimes notícies publicades sobre gestió de residus al País Valencià, Llanera, és pot convertir junt amb Villena «en els dos macroabocadors de residus urbans que acolliran el fem de la resta de municipis valencians sense abocador propi».

Els valencianistes del BLOC, denuncien que el model del PP permeteix a les empreses encarregades del tractament residus, que guanyen més diners, quantes més tones entren en els macroabocadors. Quan «el lògic seria que foren premiades per volum de tones reciclades».

En municipis com Enguera, Anna, Chella, Estubeny, Rotglà, Llanera, Cerdà, L’Alcúdia de Crespins, Canals o Montesa existeix gran preocupació pels efectes que, l’acumulació milers de tones de residus produiran en l’aire que han de respirar a diari i en l’aigua que han de utilitzar per regar els seus cultius, com les hortes de La Canal de Navarrés o els camps de fruitals de La Costera.

Molta gent està molesta amb els alcaldes i dirigents del PP de La Costera i La Canal, com els Srs. Parra, Rus, o Arévalo, per permetre que estes terres tinguen que acollir els fruits d’una irresponsable gestió de residus, que en poc de temps generarà una atmosfera i ambient degradat que afectarà als productes agrícoles, però també al turisme d’interior impulsat des de fa anys gràcies a atractius com L’Albufera d’Anna, les seues goles, La Cabrentàd’Estubeny (exemple únic de selva mediterrània), El Castell i ciutat de Xàtiva i propostes més recents com l’enoturisme als cellers d’Enguera.

Per això, el Bloc afirma que traslladarà a les Corts Valencianes iniciatives per millorar la gestió de residus, «evitant així el punt negre que la política del PP està imposant a Llanera». D’altra banda, des de fa mesos les regidores i regidors del BLOC a La Costera, «estan donant suport a les propostes de la plataforma ‘No al Macroabocador de Llanera’ i forçant a Ajuntaments com L’Alcúdia de Crespins o Canals per tal que actuen», asseguren.

El Secretari Comarcal del BLOC, Xavi López, i la seua executiva, anima a continuar amb les mobilitzacions i està convençut que el treball constant dels moviments socials obligarà al PP a recular i negociar una solució en la gestió de residus.

Si el PP aconsegueix dur a terme els plans per a Llanera tal i com té previst, i es continua sense invertir en la construcció de plantes de classificació i tractament de residus comarcals a tot arreu del País, per augmentar el reciclat i evitar l’abocament directe, el fem diari produït per més de 2 milions de persones, possiblement acabarà enterrat en La Costera.

Para el BLOC, encara que el Consorci de Residus presidit per Vicente Parra (PP), «tracte de convèncer-nos de que les instal·lacions de Llanera van a ser modèliques, ens sona a propaganda política dels Informatius de Canal 9, per que tenim molt clar que, una cosa son les faules del Partit Popular i un altra la realitat de plantes de tractament de residus com la de VAERSA a Villena, que acull el doble de tones per al que esta dissenyada i en cinc anys de funcionament, ja necessiten triplicar la seua capacitat d’abocament».

2 comentarios sobre “El Bloc afirma que el macroabocador de Llanera arruïnarà el turisme i l’agricultura de La Canal de Navarrés i part de La Costera”

  1. Como que se va a fastidiar el turismo? es que no han oido hablar de las gaviotas y demás aves detritívoras? Vamos a tener una fauna maravillosa en ambas comarcas, y estos del Bloc no saben apreciarlo, sólo miran lo que les interesa.

    «100 gaviotas donde iran…»

  2. Vaya con el Bloc! Si eso son minucias! Yo soy de Ascó y allí las gaviotas las tenemos con 3 ojos y fosforescentes. Y los colores que forman los gases expelidos al atardecer? Los hay que no saben apreciar la verdadera belleza…

Los comentarios están cerrados.