«El bàsquet viu un bon moment a Xàtiva»

Entrevista Sergio Vidal

Jugador de bàsquet

Sergio Vidal Baldoví, és un xativí de 23 anys. És jugador de Basquet, i actualment juga al “Aguas de Calpe”, un equip que es troba a la lliga EBA. Sergio medix 193cm i la seua posició es escolta. Com a jugador es defineix com bon defensor, ràpid en els contraatacs, bon definidor, assumeix molta responsabilitat, té un bon tir de triple i li agrada molt lluitar.

La seua carrera com a jugador va començar al Club Bàsquet Xàtiva, un club que ja ha desaparegut.

Des de xicotet ja tenia certa altura, i un dia anava pel carrer i em digueren que si volia anar a provar a jugar a bàsquet. Tenia uns 10 anys i em va agradar molt. I fins ara que no he parat.”

Segio va estar jugant dos anys amb el Pamesa-Valencia.

“En infantils vaig acabar en Xàtiva i em cridaren per a jugar un partit amistós contra el Pamesa, i després hem cridaren d’allí per a que anara a provar una setmana. I quan vaig acabar m’oferiren anar a jugar amb els cadets de primer any , i vaig estar dos anys de cadet. Va ser una experiència que em va deixar molt content, ja que es l’equivalent al Valencia de futbol i fou unes temporades molt bones”. També va estar jugant amb el filial del Lucentum, a Alacant. Aquest equip es el segon més important de la Comunitat, ja que també juga a la lliga ACB.

La seua trajectòria professional començà la temporada 2008/2009 amb el CB Genovès-Xàtiva, que quedaren en primera posició del Nacional Masculí de València i Murcia. La temporada següent repetiren victòria. I a un dels partits jugaren contra el Calp, el seu equip actual, i on l’entrenador va poder veure les gran qualitats de Sergio. La temporada 2010/2011 va estar jugant amb el Albacete Baloncesto Cinco, ja en lliga EBA Grup B, on quedaren 14º. Però el club es va desfer per problemes econòmics. Així que l’entrenador del Calp, Manuel Martinez, es va assabentar de que Sergio no tenia equip, i va anar cap allà.

Així que actualment continua jugant en lliga EBA al Grup E, amb el Aguas de Calpe Ifach Calpe, que es manté en 7º posició.

“Estem a meitat de la tabla. Els quatre primers es claven en play-off i estem a dos victòries, així que realment ho tenim a l’abast. Hem tingut algunes errades, però ho tenim a prop.”

L’any passat Sergio es va traure en Albacete l’últim curs de magisteri i jugant a bàsquet.

“Aquest any, com estan les coses que no hi ha oposicions, m’estic traient el B1 d’anglès, que fa tanta falta ara, i jugant a bàsquet”.

Si li preguntem per l’estat actual del bàsquet a Xàtiva, contesta que el veu molt be.

“Ara ho porta Richard Prats, que és una persona que viu per al bàsquet. Abans el CB Xàtiva tenia un equip sènior potent, però no teníem cantera. I també faltava algú que es menejara, que li agradara treballar en xiquets. I pense que Richard es la persona adequada per a açò. Ara mateixa hi ha xavals que estan clavats en la selecció valenciana, alevins, infantils… I està consolidant-se molt l’equip”.

Si ampliem a la comarca de La Costera, Genovés és l’altre punt de referència.

“Allí també es treballa molt be. Estan els Bessons, i allí es respira molt de bàsquet. Avui en dia es complicat que a un poble l’esport rei siga el bàsquet, ja que sempre és el futbol. Però a Genovés, tots els xiquets des de ben menuts estan amb un baló de bàsquet a la mà, i és gràcies als Bessons. I a més, l’equip Sènior està tercer o quart a la lliga preferent, que està molt be, ja que és un equip format tot per gent del poble».

A Xàtiva li haguera agradat que els donaren més facilitats.

“Ens tindrien que haver donat més suport, i que ens ajudaren a donar-nos a conèixer més. Per exemple, que ens facilitaren transport per a les competicions. El que m’agradaria es que s’intentaren donar facilitats a tots els esports, no sols al futbol, i més al bàsquet que ara viu un bon moment ací a Xàtiva. Però si no hi ha facilitats, és difícil treballar”.

Del bàsquet s’emporta molt bones experiències.

“Jo no he sigut una persona que ha viatjat molt, i gràcies al bàsquet he pogut moure’m. Per exemple, quan jugava amb l’Albacete, jugàvem contra equips de la comunitat de Madrid i les Illes Canàries, i les illes si no haguera estat pel bàsquet, no hi haguera estat. També he estat en Mallorca, Eivissa… Si no hagués estat pel bàsquet, no haguera visitat la meitat de llocs en els que he estat.”

De projectes de futur li agradaria arribar fins el màxim possible.

“Jugar una categoria més alta a la que juge actualment. I que el nom de Xàtiva amb el bàsquet es coneguera molt més.”