El barranc de Barxeta, obstruït per la brossa en La Pobla Llarga

El PSPV-PSOE de La Pobla Llarga ha presentat una moció denunciant la perillositat de desbordament del barranc de Barxeta i per demanar a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer la seua neteja urgent. La vegetació acumulada limita la seua capacitat i agreuja el risc de desbordament en casos de fortes pluges com les registrades este dijous.

Els socialistes de La Pobla Llarga «porten molt de temps denunciant esta negligència» i el risc que suposa per a les vivendes pròximes al barranc. En les fotografies que acompanyen esta informació poden comprovar que el llit del barranc es troba totalment ocupat per canyes, arbusts i mates, així com la seua proximitat al nucli urbà. El perill de desbordament en cas de fortes pluges és imminent, fet que manté en vil el veïnat de la zona.

La darrera neteja per part de la CHJ tingué lloc fa dos anys, motiu pel qual els socialistes de La Pobla consideren que l’administració està actuant amb negligència: “És una irresponsabilitat mantenir-lo en este estat perquè l’aigua no pot fluir amb naturalitat quan plou, s’acumula de forma perillosa i posa en risc d’inundació les cases del voltant”, explica la portaveu socialista, Neus Garrigues.

En la moció presentada pels socialistes es demana a l’Ajuntament de La Pobla Llarga que sol·licite a la Confederació la neteja urgent del barranc i que s’informe de la sol·licitud a la Delegació del Govern i a la Conselleria de Medi Ambient.