El alcalde de Torrella, Paco Moreno porta el fem de Llanera a Brussel·les

A la reunió vam fer entrega de vora 3.000 sol·licituds de ciutadans

El membre de la junta de la Plataforma Paco Moreno ha passat dos dies a Brussel·les mantenint diverses reunions amb membres del Parlament Europeu per tal d’explicar els incompliments, errades i omissions del projecte de Macro-abocador de Llanera. La més important d’aquestes reunions potser ha estat la mantinguda amb Herminia Mazzoni (PP Europeu i presidenta del Comité de Peticions del Parlament Europeu) i amb Willy Meyer (IU Europea i vice-president del mateix comité). A aquesta mateixa reunió es van afegir els eurodiputats Andrés Perelló (PS Europeu) i Raul Romeva (Grup parlamentari Verd).

A la reunió vam fer entrega de vora 3.000 sol·licituds de ciutadans del Consorci demanant la visita d’una delegació d’europarlamentaris per tal de conèixer sobre el terreny tots els incompliments de la llei i errades de planificació al projecte de Llanera i al pla zonal del nostre Consorci. És de ressenyar que aquest comité es reuneix normalment cada dilluns però que a nosaltres ens van rebre un dimarts per la gravetat del tema i gran quantitat de documentació que es va aportar. A les reunions es va contar amb la participació de la presidència del parlament i vam estar acompanyats per Carlos Arribas d’Ecologistes en Acció que portava una petició similar per al macro-abocador de Fontcalent (que és precisament al que el nostre Consorci porta els residus a canvi d’uns pagaments astronòmics).

El resultat d’aquestes reunions ha estat el compromís d’una visita futura d’europarlamentaris però, a més a més, també hem aconseguit que ens conviden a un segon viatge a Brusel·les on farem una exposició de les nostres demandes davant els europarlamentaris i explicarem els perills del projecte de Llanera, les errades del nostre pla zonal de residus i els incompliments del Pla Integral de Residus. Després d’aquesta reunió el projecte de Llanera entrarà en fase de revisió per part del Parlament Europeu que, recordem, és la institució encarregada de la legislació europea i dels pressupostos.

La Plataforma agraïx la gran acollida que ha rebut en totes les institucions europees i les mostres de suport que ens fet.

D’altra banda també informem que, igual que un bon grapat d’ajuntaments i grups polítics, hui farem entrega de les nostres al·legacions al pressupost del Consorci demanant que es declare nul per les errades que conte, les despeses injustificades i perquè ni el Consorci ni Vytrusa estan complint la normativa.

A la foto i d’esquerra a dreta: Willy Meyer, Herminia Mazzoni, Paco Moreno i Carlos Arribas.