El “Cant de la Sibil·la” retorna a Ontinyent la tradició que anuncia la fi del món

Prop de 80 persones de 7 entitats i col·lectius culturals posen en escena un complet espectacle medieval a l’església de Santa María

L’Església de Santa María d’Ontinyent acollirà aquest dissabte la representació del Cant de la Sibil·la, el tradicional cant religiós medieval que versa entorn del judici final, i que des de la seua recuperació en l’any 2000 té lloc cada 22 de desembre a la ciutat. El motiu de l’elecció d’esta data radica en la celebració de l’advent, (temps litúrgic que precedeix el Nadal) tema que també pren el seu especial protagonisme al cant.

El grup de música antiga Menestrils i la Colla de Campaners, organitzadors del Cant, amb el suport de la parròquia de Santa Maria i el patrocini de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ontinyent, tenen ja tots els preparatius a punt per a la representació, que una volta més s’acompanyarà de la interpretació dins de l’església de la “Dansa de la Mort” a càrrec del Grup de Danses d’Ontinyent.

Totes dues representacions, juntament amb les interpretacions de “les Campanes de la Sibil·la” i la “Marxa Processional”, conformen un espectacle medieval que amb la col·laboració del Nou Orfeó, l’Agrupació Coral Llorens Barber d’Aielo de Malferit, l’Agrupació Musical d’Ontinyent i el grup “El Regall”, sent en total prop de 80 les persones que participaran a l’espectacle. Les veus solistes seran les de Laura Valls per la Dansa de la Mort, i Consol Rico junt a Cecília Blanquer pel Cant de la Sibil·la, sota la direcció musical de Francesc Tortosa.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha volgut destacar “la gran qualitat de la interpretació de l’espectacle que tindrà lloc a l’Església de Santa María”, destacant que el fet que aquest siga posat en escena per desenes de nombroses associacions i entitats “demostra l’elevat grau de compromís dels ontinyentins i ontinyentines amb les seues tradicions i la seua història”, subratlla el primer edil.

El regidor de Cultura, José Antonio Calabuig Oviedo, ha convidat a la ciutadania a acudir a la representació del Cant de la Sibil·la “un esdeveniment cultural únic, amb profundes arrels a la nostra cultura, i que ve a suposar per als ontinyentins l’equivalent al Misteri d’Elx per als il·licitans”. El Cant de la Sibil·la tindrà lloc aquest dissabte 22 de desembre a les 20:30 hores a l’església de Santa Maria.