Eduquem amb la solidaritat col·legi Ntra. Sra. de la Seo, Dominiques

Esta setmana han realitzat diverses accions solidàries i, una d’elles, ha estat l’entrepà solidari amb la preparació de 590 entrepans

Si preguntem als alumnes què entenen per solidaritat, les respostes són múltiples però totes elles amb el mateix sentit: “donar sense rebre”, “compartir”, “ajudar els altres”, “donar coses sense importar el perquè”… i aquest és un dels valors que s’intenta transmetre als alumnes del  col·legi les Dominiques des de ben menuts.

Esta setmana han realitzat diverses accions solidàries i, una d’elles, com ja ve sent tradicional, ha estat l’entrepà solidari. Els alumnes de 4t d’ESO, junt amb els seus tutors i professors, han sigut els encarregats d’organitzar-la i dur-la a terme. Ha estat una setmana de treball que ha tingut un gran colofó, la preparació de 590 entrepans. Durant tota la setmana els alumnes de 4t han anant distribuint-se per totes les aules del col·legi per tal de donar informació a la resta de companys de què és l’entrepà solidari, d’explicar que hi ha molta gent al món que passa fam i penúries i que no tots tenen la mateixa sort i que, per aquest mateix motiu, amb un donatiu de 3 euros, podien ajudar els més necessitats a canvi d’un entrepà. Els diners recaptats aniran a parar a l’organització Mans Unides, la qual lluita per eradicar la fam, la deficient nutrició, la misèria i la malaltia i treballa per la justícia i la igualtat.

Esta activitat ha resultat molt enriquidora, ja que a banda de treballar en equip, és una bona manera de conscienciar de les múltiples necessitats que hi ha al món i de moure el nostre cor cap a una generositat incondicional.

Des d’estes línies el col·legi les Dominiques,  volem aprofitar per a agrair sincerament la col·laboració desinteressada a les famílies, als professors, als alumnes i, sobretot, als alumnes de 4t d’ESO pel seu gran esforç i dedicació.

“La pau exigeix quatre condicions essencials: veritat, justícia, amor i llibertat”. Albert Einstein (1879-1955)