Dos viatges protagonitzen hui els documentals de MON·DOC de Montaverner

A les 18:30 hores es projectarà ‘El último viaje del afilador’

Hui dilluns, a les 18.30 hores es projectarà a l’Auditori Luis Peiró de Montaverner el documental ‘El último viaje del afilador’, un treball dirigit per Aitor Rei que conta la història dels esmoladors que, des de Galícia, arribaven fins a qualsevol punt d’Espanya i gairebé del món, ja que molts d’ells emigraren a Cuba, Colòmbia o Brasil.

A partir d’entrevistes amb antics esmoladors i fotografies el documental reconstrueix la història d’aquells homes que, roda en mà, caminaven pels camins i els pobles esmolant ganivets, destrals i estris agrícoles per a sobreviure. Un viatge a través d’Espanya però també a través del temps. Una oportunitat única per conèixer una forma de vida pràcticament desapareguda als nostres dies.
Any 1962, dos joves amics d’Albacete decideixen, després de vore als cines la pel·lícula La vuelta al mundo en 80 días, que ells faran la volta al món en 79 dies, y que la faran en una Vespa. En aquesta història es basa el documental ‘La vuelta al mundo en Vespa en 79 días’, dirigit per Raül Fernández i que es projectarà a les 20.00 hores dins de la secció de curtmetratges del Premi MON·DOC.

El documental narra des de la preparació del viatge, amb les dificultats de l’època per trobar mapes i referències correctes, fins al final d’aquest, amb els contratemps que els protagonistes van trobant-se pel camí en forma d’avaries, malalties, etc.

Les projeccions de documentals seguiran a Montaverner fins dissabte, quan es clausure el festival amb la gala d’entrega de premis.