Dos professors presenten a Xàtiva «Desde la margen izquierda»

Joan Romero i Joaquín Azagra han escrit aquest assaig editat per la Universitat de València

«Desde la margen izquierda» es el títol d’un assaig dels professors Joan Romero i Joaquín Azagra, editat per la Universitat de València, que es presenta demà dijous, a les 19’30 hores, a la Casa de la Cultura de Xàtiva. Aquest acte està organitzat per l’Associació Cultural «Isidre Escandell» i en ell intervindrà Joan Romero, coautor del llibre.

L’assaig, escrit “des de la marge esquerra i des de la perifèria d’una societat europea desconcertada i atemorida”, segons els autors, tracta del que preocupa a la majoria: per què les coses no acaben d’anar bé a Europa, per què no acaba de veure’s el final del túnel, per què molts joves europeus veuen el futur massa lluny i per què han augmentat les diferències econòmiques entre uns pocs i la majoria. S’analitzen alguns dels grans canvis i paradoxes d’aquest nou temps i com són abordats per la socialdemocràcia europea. Es realitza un anàlisi primer dels canvis socials i la geografia electoral valencians, per a després fer un recorregut pels grans debats, els reptes i la nova agenda de la socialdemocràcia a Europa, per a finalitzar plantejant en veu alta algunes de les qüestions més candents en el nostre entorn quotidià.

Joaquín Azagra és professor titular d’Història Econòmica de la Universitat de València i ha estat director del Patronat Sud-Nord d’aquesta mateixa universitat. És autor de nombrosos treballs acadèmics apareguts en revistes especialitzades i ha publicat, entre uns altres, els llibres ‘El bienio progresista’, ‘La desamortización de Godoy’, ‘Propiedad inmueble y crecimiento urbano: València, 1800-1931’ i és coautor de ‘La localización de la población valenciana sobre el territorio’, així com, en col·laboració amb Joan Romero, de ‘País complex. Canvi social i polítiques públiques en la societat valenciana’.

Joan Romero és catedràtic de Geografia Humana de la Universitat de València, on imparteix docència en les titulacions d’Història, Ciències Polítiques i de l’Administració, Periodisme i Geografia. Ha estat també Visiting Scholar en la School of Geography de la Universitat de Leeds. Durant els últims deu anys ha centrat la seua activitat docent i investigadora en el camp de la Geografia Política, Polítiques Públiques, Estructura de l’Estat i noves formes de Gobernanza territorial a Espanya i a Europa. És membre de la Càtedra Alfons Cucó de Reflexió Política Europea de la Universitat de València, de l’Observatori Model d’Estat i Cohesió Social de la Fundació 1º de Maig.