Dos incendis en L’Olleria cremen 5.500 m2 de matolls i rastrolls

El Barranc de l’Alegre i la Partida la Freira

Dos incendis es produïen este mateix matí en L’ Olleria, que a estes hores ja estan completament controlats.

El primer d’ells es produïa en el Barranc de l’Alegre sobre les 12:30 hores del migdia, sent advertit per dos agents de la policia local mentre es trobaven realitzant labors de control del tràfic rodat en la eixida del Col·legi Isabel La Catòlica, que van observar des de la seua posició com sobreeixia des d’esta zona una columna de fum, on segons ha informat la policia local està totalment prohibida la crema durant esta setmana.

Segons fonts policials a l’arribar al lloc ja havien veïns, ja que és zona de casetes, intentant extingir l’incendi forestal, pel que immediatament van procedir a donar avís al servici d’emergències 112, acudint als pocs minuts dues unitats de Bombers així com diversos vehicles pertanyents a la Brigada Forestal, realitzant estos efectius labors d’extinció i control de l’incendi, afectant la superfície calcinada a un total de 500 metres quadrats de matolls i rastrolls.

Igualment, estes mateixes fonts han informat que mentre els agents es trobaven realitzant labors de control i coordinació amb els efectius contra incendis en la zona del Barranc de l’Alegre, es rep una cridada telefònica a les 13:20 h. per part de diversos veïns de la zona de la Partida la Freira, altra de les zones de casestes de la localitat, manifestant que havia una crema en esta zona i que estava descontrolada, originant-se un incendi en esta partida.

Pel que els agents es van traslladar immediatament al lloc dels fets, podent comprovar la veracitat del comunicat, l’incendi ja havia afectat a diversos bancals/parcel·les de matolls, pel que van cridar de nou al servici d’emergències 112 a fi de sol·licitar una dotació de Bombers en la zona, personant-se tot seguit dos camions de Bombers així com diversos vehicles pertanyents a la Brigada Forestal.

L’incendi era sofocat sobre una hora i mitjana després per les unitats de Bombers desplaçades, afectant a diversos camps agrícoles abandonats i a una superfície aproximada de 5.000 metres quadrats de matolls i rastrolls.

El tinent d’alcalde i alcalde en funcions de l’Ajuntament de L’Olleria, Jesús Engo, s’ha personat en ambdós i ha seguit el desenvolupament dels mateixos fins que han estat totalment controlats parlant i tranquil·litzant en tot moment als veïns de les zones afectades que han viscut moments de tensió i nerviosisme especialment en la Partida la Freira en la qual les flames han arribat a moments de gran virulència.