Dos estudiants de Xàtiva guanyen un concurs de la UPV per a emprenedors

Van rebre el guardó a millor idea del 2013 en la categoria ROOKIE

Dos estudiants universitaris de Xàtiva, Joan Carles Sebastià Garcia i Carlos Vidal Trujillo, han guanyat un concurs per a emprenedors que convoca anualment la Universitat Politècnica de València (UPV). Els joves van rebre el guardó a millor idea del 2013 en la categoria ROOKIE.

Joan Carles Sebastià Garcia i Carlos Vidal Trujillo estudien Ingenyeria Industrial (UPV) i (Ade+Dret)-UV respectivament. En aquest certamen, la UPV premia les millors idees amb viabilitat i possible pla de negoci. Es tractava d’una primera fase que consistia a contar la notícia en 10 línies. «Van rebre més de 400 idees i entre elles van elegir 10 finalistes per a la categoria ROOKIE, que és la que ens vam presentar nosaltres«, destaquen els premiats. Una vegada els van comunicar als 10 seleccionats que eren finalistes, havien de presentar el projecte en la Ciutat Politécnica de la Innovació, davant del jurat, integrat per directius de LANZADERA, Bussiness Booster i INNDEA. «Havíem de fer un elevator pitch, que es tracta d’ intentar transmetre el millor possible la nostra idea en 3 minuts. Després d’aquestos tres minuts, el jurat ens feia feedback o ens preguntava sobre el nostre projecte», afirmen.

La presentació va ser el dia 3 de desembre i van haver d’esperar fins a la Gala d’ entrega de Premis el dia 11 de desembre per saber si havien resultat guanyadors. «Van ser moments de molts nervis mentre sentíem que nomenaven el tercer i segon premi i no estàvem entre ells. Aleshores es quan van dir que érem guanyadors del primer premi a millor idea de 2013 en la categoria ROOKIE, un reconeixement dotat amb 700 euros», remarquen.

La idea dels joves xativins tracta d’una aplicació de roba per a smartphones amb funcionalitats «molt interessants», la qual va encantar al jurat. Els estudiants manifesten que ja tenen algunes reunions concertades «per a treballar de valent per conseguir en 2014 desenvolupar l’aplicació i buscar inversors».