Diumenge es celebra la tradicional romeria a l’Ermita del Puig

Els assistents reivindiquen la restauració definitiva de la construcció gòtica del segle XIV

La plataforma “Salvem el Puig” convoca aquest diumenge la XX Romeria a la mítica muntanya de la comarca de La Costera per tal de reivindicar la restauració definitiva de l’ermita gòtica del segle XIV que l’encimbella. Aquesta iniciativa està recolzada per diferents entitats: Associació Amics de la Costera de Xàtiva, Associació la Sènia de Lloc Nou d’en Fenollet, Centre Excursionista de Xàtiva, parròquia de Sant Pere de Xàtiva, l’Associació Cultural 9 d’Octubre del Genovés i Gent de la Torre d’en Lloris.

La gent de Xàtiva es podrà concentrar en dos llocs: a les 9.00 h, sortiran des de la Plaça de Bous les persones que vulguen caminar fins al tossal; a les 9.30 h, als peus del Puig, concentració de les persones que hagen fet servir el cotxe per a traslladar-s’hi. En aquest punt, a la carretera de la Torre, hauran confluït també les marxes arribades del Genovés, Lloc Nou i la Torre d’en Lloris. Es repartiran les tradicionals canyes que faciliten la pujada i la baixada a la muntanya. Tot seguit s’iniciarà l’ascensió al cim de la muntanya. Cal portar l’esmorzar i la beguda.

La Romeria estarà acompanyada pels sons del tabalet i la dolçaina. Dalt del tossal, es repartirà mistela i mona de Pasqua. Com sempre, es llegirà el manifest oficial que enguany estarà a càrrec de l’Associació La Sènia de Lloc Nou d’En Fanollet.