Disset Teatre aconsegueix el premi al millor espectacle de la 27a MIT a la Vall d’Albaida

Bululu Théâtre i Títeres de María Parrato obtenen els guardons a la millor manipulació i interpretació, i a la millor proposta plàstica i dramatúrgica

Per la frescor de la posada en escena, per la creativitat aplicada a la manipulació d’objectes i per l’original adaptació dramatúrgica”. Aquests són els motius expressats pel jurat de la 27a Mostra Internacional de Titelles a la Vall d’Albaida per elegir Les fades de la Bella Dorment de la companyia balear DISSET TEATRE dirigit per Jordi Palet com el millor espectacle del festival. Així es va fer públic aquest diumenge, 13 de novembre, durant l’acte de cloenda celebrat al Teatre Echegaray d’Ontinyent que es va completar amb la representació d’El fantástico viaje de Jonás, el espermatozoide dels andalusos El Espejo Negro.

A més, Francisco Flor, Fabrizio Meschini, Asun Ribero y Rosa Sánchez atorgaren uns altres dos guardons. L’argentí Horacio Peralta de BULULU THÉÂTRE va rebre la distinció per la manipulació i la interpretació més reeixida en l’obra El titiriteroper la versatilitat en els registres interpretatius, per la qualitat en la manipulació i per la força comunicativa”. Per la seua banda, la proposta plàstica i dramatúrgica més destacada “per la seua rigorositat artística i pel seu alt valor expressiu i poètic” va recaure en l’espectacle Palabras de Caramelo de Ma José Frías escenificada pels castellanolleonesos TÍTERES DE MARÍA PARRATO.

Finalment, el jurat va ressaltar altres dos propostes: l’eslové Brane Solce de TEATRO PAPELITO va obtenir un reconeixement com a millor proposta de teatre per a la infància pel seu muntatge ¡Ojo al pajarito! mentre que els murcians de PERIFERIA TEATRO van rebre una menció especial per Guyi-guyi de Dora Cantero i Mariso Garcíaper la seua temàtica divertida i, al mateix temps, reflexiva”.

D’aquesta forma, es tancaven cinc dies durant els quals 17 localitats de la comarca van acollir 21 grups d’arreu del món. Per això, el president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, Filiberto Tortosa, feia una “balanç positiu” de l’edició “perquè de nou hem aconseguit els nostres objectius de fomentar la cultura i de difondre el nom de la Vall d’Albaida”. A més, Tortosa emfatitzava “com les companyies participants mostraven la seua satisfacció per actuar al nostre festival per la proximitat als espectadors que aconsegueixen i per la cordialitat que reben allà on van”.

Així mateix, “la possibilitat de programar espectacles de gran qualitat” és un dels beneficis que la MITpermet als nostres ajuntaments en la línia de col·laboració imprescindible que promovem des de la Mancomunitat”, segons Tortosa. Finalment, el màxim dirigent de l’entitat comarcal apuntava que la resposta del públic, “nombrosa i ben càlida al llarg de totes les funcions”, justifica “tots els esforços realitzats per l’organització i per Vicent Vila com a director artístic” i pel “suport incondicional dels nostres patrocinadors amb la Fundació Bancaixa al capdavant”.