Detenen a la banda que furtava porcs a La Vall d’Albaida

Els socialistes de Llutxent es mostren satisfets per aquest anunci

El PSPV-PSOE de Llutxent ha mostrat la seua satisfacció per l’anunci de la detenció per part de la Guàrdia Civil dels cinc presumptes autors dels robatoris d’animals a vàries granges porcines de la comarca.

La portaveu dels socialistes de Llutxent, Josefina Abad, ha recordat al respecte que la presentació d’una moció per part dels socialistes al plenari municipal el passat 25 de juliol -que va estar recolzada per la totalitat de grups presents al consistori- per tal de sol·licitar de la intervenció de la Delegació de govern i de les Forces de Seguretat. La petició va desembocar la setmana pasada en la confirmació del reforç amb una unitat de l’Àrea d’Investigació al lloc de la Guàrdia Civil de Benigànim, i ahir mateix es coneixia la detenció dels membres d’esta banda.

Abad destaca que “la situació era ja insostenible, perquè s’estava agreujant la precària economia de moltes famílies que es dediquen a la ramaderia i l’agricultura. Per això vam presentar la proposta que es convocara esta reunió, un encontre que va servir per anunciar aquest reforç, i ara hem conegut l’excel·lent noticia de la detenció d’esta banda, per la qual cosa estem molt satisfets i felicitem la Guàrdia Civil per la seua tasca”, assenyalava Abad.

La Delegada del Govern va presidir junt al General en Cap de la Sisena Zona de la Guàrdia Civil, Fernando Santafé, la reunió comarcal de seguretat que va tenir lloc dimecres passat a Llutxent, a la qual es van donar cita també representants de les localitats de Bellús, Beniatjar, Benigànim, Guadassèquies, Otos, Pinet, Pobla del Duc i Quatretonda, totes elles localitats que depenen del mateix lloc de la Guàrdia Civil de Benigànim que es reforça ara. Tots dos van explicar que ja havien mantingut altra reunió amb els ramaders i llauradors de la comarca, als quals se’ls va explicar que la Guàrdia Civil ha intensificat la vigilància per tal de previndre aquest tipus de delictes.

Amb tot, Josefina Abad ha lamentat “la falta de detall” del alcalde de Llutxent, José Miguel Aranda (PP) en la gestió d’un problema al qual tots estan d’acord: “entenem que a la reunió havien d’acudir alcaldes i regidors de seguretat, i que al plenari se’ns explicarà el que es va parlar en aquest encontre. Però tenint en compte que la moció que vam presentar els socialistes la van recolzar tots els grups, i que el problema és important, considerem una falta de detall per part d’Aranda el no haver-nos informat millor de com anava a plantejar la reunió i de com es va desenvolupar aquesta”, assenyalava Josefina Abad.

La portaveu socialista afegia que “no ens sorprèn, perquè en estos mesos l’Alcalde ens podria haver convocat als grups de l’oposició i als representants dels col·lectius afectats per parlar específicament del problema i no ho ha fet. Pensem que l’Alcalde devia haver potenciat una comunicació més fluïda i transparent en un problema que, en tractar-se de productes agroalimentaris com ara la carn de porcí, afecten fins i tot a la salut pública”, concloïa.