Declaracions de Roger Cerdà fent balanç dels últims dos anys de govern d’Alfonso Rus i del PP

img_0847Vos hem reunit ací, a la plaça de bous de Xàtiva, per a fer balanç dels últims dos anys de govern d’Alfonso Rus i del PP. I hem volgut trobar-nos ací, perquè la plaça de bous és EL SÍMBOL, EL RESUM, EL COMPENDI de la MALA GESTIÓ del PP: és una obra inacabada, amb retards, que suposa un malbaratament dels diners públics. Una obra que només ha servit per posar Xàtiva «rodilla en tierra i a callar», una obra al servei de Camps i de Rajoy, una obra que suposa la burla i el «chiste» de tots els que venen a Xàtiva. Fins i tot els militants del PP senten vergonya de la plaça de bous. I com podeu recordar de grans concerts que portarien molts diners, només un. En definitiva, la plaça de bous és l’exemple més clar de que Rus porta a Xàtiva a un carreró sense eixida.

El govern d’Alfonso Rus s’ha caracteritzat per l’abandonament de la ciutat, el malbaratament dels recursos públics i pels tractes de favor als seus pròxims. En només dos anys, l’esplendor del govern de Rus ens ha abandonat. El PP vol convertir Xàtiva en un satèl·lit de València, Alfonso Rus pretén que Xàtiva siga una ciutat al servei de Camps. Xàtiva està perdent personalitat pròpia

Estem davant d’un govern que té Xàtiva en la més absoluta paràlisi i abandonament. La plaça de bous no és la única prova d’eixe abandonament: La Ciutat de l’Esport encara està en els seus inicis quan tenia que estar en funcionament fa 10 anys. A eixe retard històric, cal afegir-li que l’obra hauria d’estar acabada l’estiu que ve i no ho estarà.
Una altra prova de la paràlisi són les VPO’s que Rus va prometre per la gent jove. Una prova que no els importa massa Xàtiva és esta: si haveren accelerat els pisos de protecció els constructors haurien creat més llocs de treball i molta gent jove hauria pogut formar una familia. Tampoc està acabat el Centre Cultural de Xàtiva (CCX) que serà un revulsiu per als joves.

Encara puc dir més proves que demostren l’abandonament de les families de Xàtiva: els pisos del Carmen, on no mouen ni un dit quan saben que tenen la mitat dels diners assegurats per Zapatero.

L’exemple més clar de tot aquesta política de despilfarro és el cas Sarri-hogar. En dos anys se li han adjudicat milions i milions d’euros.

Però el pitjor de tot, el més roïn de tot, és que eixos diners malgastats s’han hagut de recuperar i el PP només ha fet que pujar el que paguen els ciutadans. Només cal recordar que s’han augmentat els impostos municipals per damunt de l’IPC (quasi un 5%, quan era poc més d’un 2%), s’ha ampliat la zona blava, es manté la taxa de teatre per a les associacions locals.

Per contra, no hi ha millors serveis: falta aparcament, la ciutat està cada vegada més bruta, més deixada, amb obres inacabades com la plaça Sant Jaume o obres permanent com al carrer Corretgeria.

Tot i eixe augment dels impostos i no dotar-nos de millors serveis, la gestió és tan nefasta que els pressupostos es tanquen amb déficits i factures impagades. I amb promeses incomplides.

Per culpa del despilfarro i el derroche de Rus també s’han retallat altres partides. Això ha provocat que diferents promeses del govern del PP hagen quedat en paraules: no hi ha falla municipal, una de les grans promeses electorals de Rus. També s’ha eliminat el mercat medieval del gener,q ue supsoa un gran atractiu per a tota la comarca.

A la situació de paràlisi i abandonament de Xàtiva, al despilfarro i el derroche cal sumar el desprestigi que provoca Rus amb comportaments antidemocràtics, En els últism dos anys s’ha destapat com el líder natural de la ultradreta: manté el nom de Franco com alcalde de Xàtiva, encara que li hem demanat tres vegades, insulat als mestres que eduquen en les escoles valencianes, acaba els plens amb un Arriba España com en els pitjors temps de la repressió franquista. No només ens porta a un carreró en la gestió diària, si no que també ha deixat Xàtiva sense referents democràtics.
Els socialistes hem intentat evitar la situació de paràlisi i hem pres la inciativa en cada ple, en cada comissió. Els hem proposat en dos anys mesures contra la crisi com donar 300.000 euros per promocionar el comerç del barri antic, destinar el superàvit a les families que tenen gent a l’atur. Hem reclamat que l’autobús fora gratuït per a la gent major, els vam demanar ja en els primers plens que feren una guarderia pública i municipal. Ens hem resó dels proves del barri noroest, de la falta d’una escola pública, que no s’ha fet en 14 anys, reivindiquem un ambulatori per la zona oest, on estem avui. Hem demanat que la reordenació dels instituts i les escoles es faça amb criteris racionals no al capritxo del regidor. Però prefereixen portar-nos a un carreró sense eixida
Com explicava al principi, en només dos anys, Rus ha perdut tot l’esplendor. Ha convertit la ciutat en un satèl·lit de Valencia i ha posat a les xativines i els xativins als peus, al servei, de Camps i de Rajoy. Les decisions sobre Xàtiva les pren un alcalde que està tota la setmana a València als servei del Partido Popular i que no té cap control sobre la gestió dels seus regidors, que a més es dediquen a no fer absolutament res.

Xàtiva, les xativines i els xativins, no pot permetre que Rus i el PP ens porten a un carreró sense eixida. Els socialistes seguriem treballant per traure Xàtiva de la paràlisi, l’abandonament, seguirem denunciant els tractes de favor i el malbaratament dels diners de tots, la ridiculització del nom de Xàtiva i totes les promeses incomplides d’Alfonso Rus.

4 comentarios sobre “Declaracions de Roger Cerdà fent balanç dels últims dos anys de govern d’Alfonso Rus i del PP”

 1. Mare meua!! quan de trellat hi ha que escoltar.
  Ara resulta que els que ens han afonat en la pitjor crisis del mon son els que volen alçar Xàtiva.
  Mire vostè senyor Rogelio: jo no si vostè (perquè es mes jove que jo) ha conegut la politica que feien els socialistes ací en Xàtiva en la època de Calabuig, però era penós, Xàtiva esta feta una “merda” (perdó per la expressió) i damunt vosaltres no teniu mes poc trellat de tornarlo a elegir com candidat a la alcaldia de Xàtiva.
  El Sr. Alfonso, perquè es un senyor i l’estàs tratant de mangante, farsista, mafiós i no se quantes coses mes que li has dit en dos línies, es el millor alcalde que ha tingut Xàtiva.
  Es normal que se equivoque, es humà com tu i com jo, qui no fa res y no aposta eixe no se equivoca, no!

  Així que Sr. Rogelio, no ens contes mes mentires, no alaves a Zapatero, per l’amor de Deu, i deixamos en pau, que Xàtiva no es tonta. Xàtiva no vol, almenys per ara, canviar de alcalde.

 2. Yo no veg en ningun puesto que li diga mafiós, ni mangante ni res… Asi l’unic que insulta es Rus. L’únic que diu es que el PP despilfarra i ya me diras tu si no ha despilfarrat. Una plaça de bous que no servix pa res i san gastat 12 millons de euros. Pero insults, cap ni uno.

 3. per a mi lo mes penos es que el sr Rus,en els seus dos primers anys d’alcaldia u va fer molt be,pero dels dos endavant s’ha deixat xativa de costat o ve que prefereix la diputacio.no es preocupa per res nomes que per plenar-se les butxaquets ell i els del seu costat.Aso si que es penos!!!!!!!!!!!concecions d’obres de XXXX per als amics de l’almorzaret del dissabte!!!torne a repetir esto si es penos!!!!treball per als ciudatans de Xatina no hia;;;el centre comercial un fracas!!!pero total!!!desgraçida-ment tot funciona aixi estiga qui estiga ,aixi que obrim els ulls Amparo i a ser realiste…

Los comentarios están cerrados.