Declaració Institucional de l’Ajuntament del Genovés amb motiu del dia internacional de l’Orgull LGTB

El 28 de juny es commemoren a tot el món les revoltes de Stonewall en elGreenwich Village de Nova York en 1969, esdeveniment que va suposar el naixement del moviment d’alliberament gai, lèsbic, transsexual i bisexual (lgtb), i que se celebra internacionalment com el Dia de l’Orgull LGTB. Una commemoració nascuda de la rebel·lió ciutadana contra la injustícia, la discriminació, la fustigació i la constant persecució social i policial, i que va donar origen a un moviment pels drets civils i els drets sexuals a tot el món.

Per primera vegada des de l’ajuntament del Genovés fem una declaració institucional on reconeguem tots aquests drets i volem donar sport a les organitzacions LGTB que enguany han dedicar aquest Orgull 2015 a alçar la seva veu en demanda de lleis per la igualtat real, ja!, perquè reconeguda la igualtat formal encara queda molt camí per recórrer per aconseguir la igualtat efectiva de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals.
Creguem que ha d’haver-hi definitivament una normalitat real on no hi haja cap discriminació, una societat respectuosa sense vicis en actituds i llenguatge, i és per això que exigim i ens auto exigim l’eliminació de tot aquell vocabulari i actituds discriminatòries cap a les persones per la seua orientació sexual. A banda del nostre reconeixement institucional volem fer palès que enguany l’estat espanyol celebra el 10é aniversari de la llei de matrimoni igualitari que va possibilitar el matrimoni entre persones del mateix sexe, aprovada pel Congrés dels Diputats el 30 de juny de 2005, i que va entrar en vigor el 3 de juliol d’aquest any.
Una llei del govern socialista de José Luis Rodríguez Zapatero que va venir a reconèixer el dret de qualsevol ciutadà i ciutadana a contraure matrimoni amb qui volgués, amb els mateixos drets i deures. Un petit canvi legal que tanta felicitat i dignitat va portar per a milions de persones, i que va suposar la fi de la discriminació legal cap a lesbianes i gais, així com la culminació d’una llarga lluita dels col·lectius LGTB en favor de la igualtat i els drets civils.
Aquest impuls històric dels drets civils no hauria estat possible sense la labor desenvolupada durant anys pel company recentment mort Pedro Zerolo, una persona que exemplifica el compromís de les dones i homes activistes amb la igualtat, la justícia social i els drets civils. I el llegat del qual ens anima a seguir compromesos permanentment amb les reivindicacions dels moviments socials que demanden una societat més justa, igualitària i diversa.