David Siles, jugador del Club Bàdminton Xàtiva -València Terra i Mar-, subcampió d’Espanya Sub-17 en individual masculí

ce-s17_jalcazarphoto-2010c

En dobles masculí David Siles / Cristian Vera quintos d’Espanya

A les 14:30 hores de divendres passat, 4 de juny, va començar a Xàtiva la XXIX Edició del Campionat d’Espanya Sub 17. Esta competició, organitzada conjuntament pel Club Bàdminton Xàtiva -València, Terra i Mar-, la Federació de Bàdminton de la Comunitat Valenciana i la Federació Espanyola de Bàdminton, va comptar amb la col·laboració i el patrocini del Consell Valencià de l’Esport, la Diputació de València -València, Terra i Mar- , l’Il·lm. Ajuntament de Xàtiva i la Coordinadora d’Entitats Esportives de Xàtiva. Tots els assistents van elogiar el gran ambient i l’excel·lent organització d’este esdeveniment esportiu nacional de primer ordre.

2ce-s17_jalcazarphoto-2010Es van donar cita en el Pavelló Francisco Ballester de Xàtiva 116 esportistes de 39 clubs de tota Espanya en la que era l’última competició prèvia al Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques d’esta mateixa edat que tindrà lloc a finals de juny i que posarà punt final a la temporada 2009-2010. A priori la competició es preveia prou oberta en totes les proves excepte, en l’individual femení on l’assistència de Carolina Marín (actual campiona d’Espanya Absoluta i Sub 19) li donava, com així va ser, com a clara favorita a proclamar-se campiona d’Espanya en la categoria.

El divendres es van disputar les rondes d’1/32 i 1/16 de final en totes les proves, la competició finalitze entorn de les 20:30 h. El dissabte es van disputar, al matí, els octaus i quarts de final i, a la vesprada, després d’un descans per a menjar, les semifinals. El diumenge la competició es va reprendre a les 10:00 h. disputant-se les finals de cada modalitat finalitzant a les 13:30 h. amb l’entrega de trofeus que van realitzar Sra. Niurka Montalvo, Secretària Autonòmica de l’Esport, D. David Cabello, President de la Federació Espanyola, D. Jorge Herrero, Regidor d’Esports de l’Il·lm. Ajuntament de Xàtiva, D. Vicente Ferrer President de la Federació Valenciana, D. Juan Vicente Vera, President del Club Bádminton Xàtiva -València, Terra i Mar- i D. Javier Torres, President de la Coordinadora d’Entitats Esportives.

Fins a deu comunitats autònomes diferents van aconseguir estar presents en les semifinals (País Basc, Astúries, Navarra, Andalusia, Madrid, Castella i Lleó, Balears, Catalunya, Galícia i l’amfitriona, la Comunitat Valenciana) d’estes deu, només set aconseguien una plaça en el podium, quedant en el camí Balears, Madrid i Navarra.

4ce-s17_jalcazarphoto-2010En individual masculí, es plantava en la final havent perdut un sol set el jugador del Club Bàdminton Xàtiva -València, Terra i Mar- David Siles, però la pressió de jugar a casa i el nerviosisme, li van impedir rendir en l’última encontre que guanyava Aitor Arraiza de Donosita en dos sets per 21-8/21-16; Cristian Vera es va classificar onzé i en primera ronda queia el Sub-15 David Cervelló.

En individual femení, la jugadora xativina Sub-15 Anna Feliu es ficava en octaus de final, i quedava dotzena d’Espanya.

En el doble masculí, la parella del Club Bàdminton Xàtiva -València, Terra i Mar- David Siles / Cristià Vera, en quarts de final perdien davant dels campions, Fernández / Fraile, d’Universitat de Valladolid, quedant quintos d’Espanya.

En dobles femení la parella xativina Sub-15 Anna Feliu / Bárbara Salinas es van classificar en novena posició

Finalment en dobles mixtos, Mouna Chakkour / Guillem Clar, de Xàbia / Xàtiva, van ser desens i Bárbara Salinas / David Cervelló, onzens; María Solves / Josep Pérez queien en la primera ronda.

Diumenge que ve dia 13, en el Pavelló Municipal de Manises, estan convocats a la concentració per a la seleccions autonòmica Bárbara Salinas, Anna Feliu, David Cervelló com a Sub-15 i María Solves, David Siles, Cristian Vera i Josep Pérez com a Sub-17; baix la direcció dels Tècnics Ana Ferrer, Iván Gallardo i Pablo Marco, de cara a la participació en el Campionat d’Espanya en Edat Escolar, que organitzat pel Consell Superior d’Esports, es disputarà en Sant Xavier (Múrcia) del 22 al 27 de juny.

3ce-s17_jalcazarphoto-2010