David Martínez fitxa per la Universitat Americana de Maine

L’ex jugador del C.B. Genovés viatjarà als Estats Units demà dissabte per començar aquesta aventura

No és fàcil començar i tampoc d’assimilar l’encapçalament de la notícia. Un jugador que es va iniciar en el món del bàsquet al C.B. Genovés fitxa per una universitat d’Estats Units. Però el ben cert és que aquest fet és ja una realitat. La vida esportiva de David ha estat contínuament en ascens. L’ambició per millorar i ser cada vegada millor jugador de bàsquet l’està portant a emprendre aventures que ell mateix ha treballat. És un clar exemple de que amb treball es poden aconseguir les metes.

David Martínez va començar a jugar al bàsquet allà per l’any 2004, quan encara era aleví de primer any. Un jugador que com molts altres venia a provar un esport després del desencant de jugar a altres esports col·lectius. Va començar a jugar en el club del seu poble, en el C.B. Genovés, i ja una temporada després equips de major categoria es fixaven en ell, com era el cas del València BC. De fet en aquesta mateixa categoria, formant part del planter del C.B. Genovés ja va disputar algún que altre torneig amb l’equip del València BC. A més, durant aquesta temporada 2005-2006, el grup de tecnificació de la selecció valenciana que disputava el campionat de minibàsquet va comptar amb David fins el tall de 12 jugadors, quedant com a primer reserva d’aquesta selecció valenciana.

Ja en categoria infantil David va fitxar pel València BC, equip que no deixarà fins la categoria de Sénior on després de formar part de l’equip EBA va acabar la temporada a l’equip sénior de categoria nacional del CP Martínez Valls Bàsquet, siguent un dels puntals en la consecució de l’objectiu de salvar la categoria. 7 anys disputant lligues, competicions, tornejos al més alt nivell, competint contra els millors de la categoria en l’àmbit estatal, inclús siguent un dels seleccionats tant en categoria infantil com en cadet per disputar els campionats d’Espanya de seleccions autonòmiques. Una vida esportiva que ha tingut un final somniat, fitxar per un equip de la lliga universitària americana, la qual cosa demostra que tot el treball ha tingut la seua recompensa.

Demà dissabte agafarà les maletes i viatjarà cap als Estats Units per començar la pretemporada en una Universitat en la que coincidirà amb un altre jugador espanyol, Jorge Matesanz, fitxat per aquesta Universitat del Cajasol Sevilla. En paraules de l’entrenador de la Universitat Maine “David és un jugador molt versàtil, amb un coeficient intel·lectual per jugar al bàsquet mol elevat. És capaç de crear el seu propi tir i amb un molt bon joc sense baló”.

Al mateix temps, i a la mateixa Universitat David estudiarà la carrera de Psicologia, que compaginarà a l’igual que la resta de companys de l’equip amb el bàsquet, siguent aquest aspecte acadèmic important per continuar la seua carrera esportiva en la pròpia Universitat.

Una temporada diferent per a David, però també per al propi CB Genovés que aquest any tindrà un ull posat a l’altra part de l’oceà per seguir a un dels seus jugadors.