Dansades populars i paelles per als fallers

Aquest ha estat un cap de setmana amb molts actes fallers, encara que no eren oficials

El passat dissabte 18 de febrer, les falleres majors de Xàtiva Neus Esplugues i Meritxell Laso, junt a les seues corts d’honor i les falleres majors de les comissions de la ciutat, feren la tradicional entrega d’ous a Santa Clara, patrona del bon temps, per a demanar que no ploga a les festes falleres del proper mes de març. L’entrega d’os es va realitzar a la Llar d’Ancians de Sant Antoni, situat al carrer Caputxins de Xàtiva.

A les 12h. del mateix dissabte, es va realitzar una dansà valenciana a l’Avinguda Murta, organitzada per la Falla Murta-Acadèmic Maravall. Hi participaren nombrosos falleres de totes les comissions, així com tingueren la col·laboració de l’Escola de Danses de Xàtiva i la colla de xirimiters i tabals de «La Socarrada».

A la mateixa avinguda, es realitzaren al mig dia paelles, on cada comissió feia la seua. La festa continuà fins ben entrada la vesprada.

Així mateix, la comissió de la falla República Argentina, va realitzar també el dissabte «El soterrament de la Sardina«, una cerimònia que anuncia el principi de la Quaresma. El soterrament consisteix en una desfilada carnavalesca que parodia una comitiva fúnebre portant en alces la figura d’una sardina.

Notícia patrocinada per: Diputació de València

Fotos: KiKe Vaquer

[nggallery id=471]