Dansada dels Sants de la Pedra en record de Nati Úbeda

dansa-el-genoves-2Divendres 30 de juliol, 23.00 h

L’associació cultural “9 d’octubre” ha consolidat la Dansada dels Sants de la Pedra amb la inestimable col·laboració de totes aquelles persones que han aportat els seus coneixements o els seus aprenentatges com a nous balladors. Aquesta dansada es celebrava al nostre poble des de ben antic per tal d’honorar els sants patrons protectors del camp valencià, Abdó i Senén. Amb el pas del temps s’havia perdut però gràcies a l’esforç col·lectiu ha estat possible la seua recuperación convertint “la Dansà” i el Genovés en una ocasió i lloc on poder mostrar els nostres balls, transmetent-los a les futures generacions.
Així doncs els darrers anys els balls i els cants més tradicionals del nostre patrimoni folklòric han ressonat pels carrers del Genovés amb unes empentes i energies renovellades, talment com si mai s’hagués interromput.
Efectivament el darrer divendres de cada juliol ha esdevingut una cita per a tots aquells que porten ben endins la passió per la dansada, veritables, transmissors d’un dels senyals d’identitat que ens singularitza com a realitat social . El nostre poble, el Genovés, és doncs un punt més de la xarxa de llocs, places i carrers, on encara es dansen els nostres balls o s’escolten els nostres cants.
Enguany, la dansada tindrà lloc el mateix divendres 30 de juliol a les 23:00 de la nit, dia dels Sants de la Pedra, patrons dels llauradors valencians. Després de la dansada, Pep gimeno “Botifarra”, Lola “la de la Torre” i la rondalla oferiran, com els darrres anys un recull de cançons per a que els balladors els puguen acompanyar amb els balls corresponents.
Des de l’Associació Cultural 9 d’Octubre i el Grup de Danses del Genovés es vol animar a tots aquells que estimen les nostres tradicions per a que acudesquen a aquest acte.

dansac2a0-el-genovac2a9s-13

dansa-el-genoves-12