Curs de poda d’oliveres a L’Olleria

La regidoria de Medi Ambient ha impulsat un curs de “Poda d’Oliveres” que es desenvoluparà a L’Olleria del 8 al 12 de març. L’activitat està oberta a 30 alumnes, que poden formalitzar la seua inscripció a l’Oficina de l’ADL ubicada al carrer Sant Roc.

El curs estarà impartit per tècnics de l’Estació Experimental Agrària de Carcaixent i contempla 5 hores teòriques i 6 pràctiques. La inscripció és totalment gratuïta.

Curs de Manipulador de Plaguicides

També al mes de març, i amb el suport de la regidoria de Medi Ambient, es desenvoluparà a l’Olleria un curs de 25 hores de Manipulador de Plaguicides per a ús Fitosanitari, a través del qual es pretén fer incidència en la utilització adequada d’estos productes, i en els risc derivats del seu ús, tant per a la salut del llaurador com per a l’entorn.

Segons ha assenyalat Ruth Martínez, regidora de Medi Ambient, l’alt nombre de sol·licituds d’inscripció per a este curs ha motivat que se’n programe un altre per al mes de juny.

És important que les persones que tenen contacte amb este tipus de productes tinguen una visió general dels tractaments i aplicacions, i de les mesures preventives i de protecció que cal que tinguen en compte per a poder realitzar una bona pràctica. L’any passat ja vam oferir este curs, i en resposta a la gran demanda l’hem tornat a programar ara a març, i en farem una altra sessió a juny.