Curs d’intel·ligència emocional per a ANIMA Associació Càncer Ontinyent

La cita va tenir lloc el passat dissabte  al Centre Cultural Caixa Ontinyent

La coach Edna Liliana Barrero va impartir un curs-taller d’intel·ligència emocional per a ANIMA Associació Càncer Ontinyent,  El curs estava enfocat a l’acollida de pacients amb càncer.

Un dels objectius principals d’ANIMA és estar al costat del malalt i dels seus familiars recolçant-los i ajudant-los en el procés. Aquesta jornada intensiva va tindre lloc al llarg del passat dissabte al Centre Cultural Caixa Ontinyent i van assistir més de 30 persones entre acollidors i voluntaris de l’associació.

La importància de l’acollidor. Estar al costat del malalt i dels familiars
La primera presa de contacte d’un malalt (o familiar) amb l’associació quan acaba de ser diagnosticat sol produir-se mitjançant la figura de l’acollidor. Una persona que per diversos motius està especialment sensibilitzada amb la causa i és la que millor pot entendre com se sent el malalt en eixos moments d’incertesa i angoixa. Però per poder millorar cada dia aquesta primera experiència de l’afectat amb ANIMA, l’associació entén que el membres d’aquesta borsa d‘acollidors i voluntaris s’han d’esforçar per créixer a nivell humà. Per això, els assistents destacaven “ha sigut una experiència enormement enriquidora que ens motiva i ens prepara front a situacions que, en alguns casos, poden ser difícils”.