Ontinyent reprén el programa Cultura de Barri amb “Botifarra a banda” i el mag Carlos Barfi

Les activitats culturals repartides pels barris  faran de la ciutat un espai escènic urbà amb la voluntat d’apropar la cultura a la gent

El programa Cultura de Barri es reprendrà aquest cap de setmana amb un concert de Pep Gimeno ‘Botifarra’, que actuarà amb l’Agrupació Musical dins del programa Estiu Musical. El concert combinarà les cançons populars del ‘cantaor’ de Xàtiva amb la música de banda, en la línia del seu últim treball, “Botifarra a Banda”, i tindrà lloc a la Plaça Santo Domingo aquest divendres, a les deu i mitja de la nit. Junt al concert, Ontinyent acollirà un seguit d’activitats culturals repartides pels barris que “faran de la ciutat un espai escènic urbà amb la voluntat d’apropar la cultura a la gent”, segons ha explicat el regidor de Cultura José Antonio Calabuig Oviedo.

L’apreciat cantaor “socarrat” Pep Gimeno ‘Botifarra’ torna a Ontinyent després de la seua primera actuació en festes de moros i cristians de l’any passat junt a Miquel Gil. A més del seu concert “Botifarra a Banda”, el mateix divendres a les 11 de la nit la Banda de Grau Professional donarà un concert al parc Mestre Ferrero, al Poble Nou.

Entre les altres activitats programades dins d’un programa que pretén convertir Ontinyent en un espai escènic urbà i dinamitzar el comerç de barri, el regidor de Comerç, Joan Sanchis, ha destacat l’espectacle de Màgia i Humor amb Carlos Barfi, “molt apropiat per a grans i menuts”, que el parc Mestre Ferrero albergarà este dijous, a les set i mitja de la vesprada. El dissabte, a les sis i mitja de la vesprada, hi haurà una activitat de contacontes i d’animació lectora organitzada per graduats de magisteri de la Fundació Universitària al Carrer Major, el qual és un dels espais escènics i comercials amb més dinamisme del programa Cultura de Barri.

El regidor de Cultura, per la seua banda, ha volgut recordar que totes les activitats són d’entrada lliure, “gratuïtes i a l’abast de tots i totes”, i ha insistit en què “aprofitant el bon temps, este programa està donant visibilitat a la cultura, traent-la dels edificis al carrer, fent que aplegue a tots els barris, i dinamitzant el comerç”.

A més d’aquestes activitats al Poble Nou, a Sant Josep i al Carrer Major, les activitats de l’espai escènic de Sant Rafel del cap de setmana que ve completen “l’obertura de la cultura als barris” que persegueix la regidoria. Així, Sant Rafel comptarà amb el concert d’Intokables Big Band el divendres 26 a les onze de la nit al mirador i un taller de reciclatge al parc Pere Quart el dissabte 27 a les sis i mitja de la vesprada.