Correllengua 2009 a la Vall d’Albaida i aniversari del Casal Jaume I de la Vall d’Albaida

La flama del correllengua, després del seu recorregut per tota la Vall d’Albaida, visitant escoles, instituts, pobles, associacions… culmina la seua estada a la comarca amb una gran festa que tindrà lloc a Ontinyent, el proper 8 d’Octubre.
La flama visitarà:

El CEIP Rafael Juan Vidal, a les 9:30 h, on acturà el contacontes Carles Cano.
El CEIP Lluís Vives, a les 9:45, on actuarà la Pallassa Mitja Lluna.
El CEIP Bonavista, a les 10:30, on Llorenç el contacontes farà gaudir els i les alumnes
L’IES Pou Clar rebrà la flama a les 10:30 i li farà un acte d’homenatge.
L’IES Jaume I rebrà la flama a les 11:15.
L’IES L’Estació, rebrà la flama les 12:15 i ho celebrarà amb una representació relacionada amb la festivitat del 9 d’Octubre i amb un concert d’Arthur Caravan
El CEIP Martínez Valls rebrà la flama i la visita de Llorenç el contacontes.
El CEIP Vicent Gironès a les 16:00 h rebrà la flama.

A les 17:00 h hi haurà una cercavila que començarà a l’encreuament dels carrers José Iranzo i Av. Albaida i finalitzarà al Parc Mestre Ferrero. Allí podrem gaudir d’ una actuació del grup musical per als més menuts Riu Túria Riu a les 18:00 h i d’un concert d’Atzukak a partir de les 20:00 h.

A l’acte central del Correllengua es presentarà també l’aniversari dels 10 anys del Casal Jaume I de la Vall d’Albaida, que inicia el seu curs amb un munt d’activitats per tal de commemorar una data tan important.

Des del 1995, amb motiu del 9 d’octubre, Acció Cultural del País Valencià convoca i organitza per catorzé any consecutiu el Correllengua, considerada la iniciativa no institucional més multitudinària en favor de la llengua catalana. La Vall d’Albaida és el cinquè any que acull l’acull.

El Correllengua és una proposta per la defensa i promoció de la llengua catalana, transversal, oberta, participativa i popular, que té com a objectius fomentar l’ús social de la llengua en tots els àmbits. També és una eina per donar a conèixer la nostra llengua i cultura a les persones que, nouvingudes o no, encara no la coneixen, i una manera festiva i oberta de celebrar la catalanitat, al carrer, de manera desacomplexada.
?El Correllengua es vertebra amb el pas de la Flama, que és l’element simbòlic i cohesionador de tota aquesta iniciativa, per les diferents poblacions del país. Al seu pas es llegeix el Manifest del Correllengua HYPERLINK «http://www.cal.cat/Default.aspx?tabid=95» \t «_blank» i es realitzen, en l’àmbit local, tota mena d’activitats de caire lúdic, festiu, pedagògic i reivindicatiu (concerts, conferències, balls populars, cercaviles, teatre al carrer, tallers infantils…).